Júliusig él a SZÉP-kártya élelmiszerre költésének lehetősége a boltokban

Még tovább lehet élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával

Júliusig él a SZÉP-kártya élelmiszerre költésének lehetősége a boltokban

Még tovább lehet élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával

Bank360 tartalom
2022-04-29 Frissítve: 2023-06-19
2022-04-29 Frissítve: 2023-06-19
21117319

Az árstop intézkedések július elséjéig való meghosszabbításával egy füst alatt a SZÉP-kártyával való élelmiszervásárlás lehetőségét is kitolta eddig a kormány.

 

Izgalmas napok lesz a július előttiek a bankok, benzinkutasok, élelmiszerkereskedők és természetesen a hitelfelvevők és a vásárlók számára is. A kormány döntése alapján ugyanis a kamatstop és az árstop intézkedések is június végéig élnek bizonyosan. A mostani meghosszabbítással lényegében a jelzáloghitelek kamatstopjának eddigi dátumához igazították a többi intézkedés fennállásának idejét. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy július után se kamatstop,se árstop nem lesz, pusztán arról van szó, hogy addig tolták ki a folytatásról szóló döntést, amit már az új kormány fog meghozni.

 

A csütörtökön kihirdetett árstop hosszabbítós rendelet részeként Július 1-ig meghosszabbították annak a lehetőségét is, hogy a SZÉP-kártyán lévő pénzeket élelmiszerre költsük a boltokban. Ez jó hír a vásárlóknak és a boltosoknak is, hiszen a február óta élő szabállyal nagyon sokan élnek. Az összes nagy lánc lehetővé tette a boltjaiban a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlást, a vevők pedig öntik a pénzt a kártyazsebeikből erre a célra. 

 

Több ezer új bolt csatlakozott elfogadóként, és az élelmiszerkereskedők jól spekuláltak, hiszen az eredetileg május végéig élő lehetőség máris meghosszabbodott egy hónappal, és senkit nem lepne meg, ha nem ez lenne a végső dátum. Arról ebben a cikkünkben írtunk, hogy a lehetőség februári megnyílta óta melyik hálózatban hogyan fogadják el a SZÉP-kártyát.

 

Februártól szinte bármilyen élelmiszer megvásárlására fel lehet használni a SZÉP-kártyákon lévő pénzünket. Ráadásul szabadon, hiszen most az összes alszámlán (zsebben) lévő minden összeget el lehet erre költeni egy darabig. Az élelmiszervásárlásra megnyitott lehetőség most már július 1-ig él, a zsebek közötti teljes átjárhatóság pedig szeptember 30-ig

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint az első három hónapban 84,4 milliárd forintot értek el a SZÉP-kártyás fizetések, ami az egy évvel korábbi 46,6 milliárdhoz képest képest 81 százalékos emelkedés. Az első negyedévben fokozatosan emelkedtek a SZÉP-kártyás fizetések, januárban 23,2, februárban 26,8, márciusban 34,4 milliárd forintot költöttek a kártyákról. 

 

Az új feltöltések is jelentősen nőttek: 2021-ben 86 milliárd forintot töltöttek fel a munkaadók a kártyákra, idén január-márciusban ez az összeg 19,5 százalékkal magasabb, 102,8 milliárd forint volt. A SZÉP-kártyákon március végén összesen több mint 155 milliárd forint állt a felhasználók rendelkezésére a turisztikai ügynökség adatai szerint.

 

A SZÉP-kártya élelmiszerre költésének tartós fennmaradása kihatással átalakíthatja a cégek és dolgozók cafetéria költéseit, szokásait, hiszen így szinte készpénzt kapnak a dolgozók a cafetériából. Míg a többi lehetőségnél, például az önkéntes nyudíjpénztári vagy egészségpénztári befizetésnél inkább a hosszabb távú öngondoskodás a cél. Igaz, utóbbinál az önsegélyező pénztári funkcióval kombinálva sokfajta és a SZÉP-kártyához hasonlóan azonnali felhasználása is lehetséges a befizetéseknek.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!