Kötelező biztosítás

Milyen együttkötési kedvezmények vannak a kötelező biztosításnál?

Kötelező biztosítás

Milyen együttkötési kedvezmények vannak a kötelező biztosításnál?

Bagyinszki Dániel
2021-09-13 Frissítve: 2022-01-18
2021-09-13 Frissítve: 2022-01-18
15937744

Az autósoknak számos költséggel kell kalkulálniuk: a benzinár-emelkedés ellen nem sokat tehetnek, egy jól megválasztott biztosítással azonban sokat spórolhatnak. A biztosítók között nagy a verseny a kgfb ügyfelekért, ezért különféle együttkötési és egyéb kedvezményekkel igyekeznek meggyőzni a gépjármű-vezetőket, hogy az ő társaságukat válasszák. Cikkünkben összegyűjtöttük, milyen akciókra számíthat, aki most váltaná le a kötelezőjét. 

 

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb), ahogy az a nevéből is adódik, nem opcionális, többek között személyautóra, motorkerékpárra, rendszám nélküli robogóra is kötelező a megkötése. A legtöbb biztosítótársaság kínál valamilyen együttkötési kedvezményt, azaz ha egy másik biztosítás, például a casco mellé vagy azzal együtt kötjük meg, olcsóbb lesz a díj.

Mire jó a kötelező biztosítás? És a casco? 

A kötelező biztosítás az általunk okozott kárt, míg a casco biztosítás az ismeretlen eredetű vagy általunk okozott kárt téríti meg. Utóbbi kategóriába tartozhat például a kocsilopás, vagy egy szélvédőre felverődött kő által okozott kár.  

 

Összegyűjtöttük, hogy szeptemberben a biztosítók milyen együttkötési és egyéb kedvezményeket kínálnak a kötelező felelősségbiztosításaik mellé. A kedvezmények mértékét, ahol erre lehetőség volt, a 2021. októbertől érvényben lévő tarifa-táblázatok alapján gyűjtöttük össze.

 

Ha cascot és kötelező biztosítást egyszerre kötünk az Aegon Biztosítónál, a részletektől függően 2500, illetve 3500 forint kedvezményben részesülhetünk az éves díjból. A biztosítónál ennél magasabb összegű, akár 20 ezer forintos kedvezmény is elérhető, ha a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást lakás-, élet-, vagy balesetbiztosítás mellé kötjük. 

Az Allianznál 5 százalék együttkötési kedvezmény érhető el a kgfb díjából, ha az Allianz Autóm gépjármű biztosítás Max csomagja, Allianz Casco, vagy 252-es módozatú Casco mellé vennénk igénybe a szolgáltatást. Szintén 5 százalék a kedvezményt lehet elérni a meghatározott lakásbiztosításokkal, mint például az Otthonom Lakásbiztosítás mellé. Online szerződéskötés esetén 10 százalékos kedvezmény érhető el.

 

A Genertelnél 8 százalék kedvezmény jár a kötelező biztosítás díjából, ha cascoval együtt kötjük. Bár a kedvezmények összevonása nem lehetséges, 8 százalék kedvezmény érhető el akkor is, ha a szerződő az elektronikus kapcsolattartást választja. Ha a biztosított éves fizetési gyakoriságot, elektronikus kapcsolattartást és inkasszót választ, akár a 25 százalékot is elérheti a kedvezmény mértéke. 

 

A Groupama Biztosítónál is elérhető együttkötési kedvezmény. A casco mellett a biztosító kedvezménnyel díjazza, ha lakás- vagy életbiztosítás mellé köt valaki kgfb-t. További kedvezmény jár annak, aki OTP számláról egyenlíti ki a biztosítás díját, illetve akkor is, ha az elektronikus (e-mailben vagy telefonon történő) kapcsolattartást választjuk. Ezek a díjkedvezmények esetenként 2 és 8 százalék közötti kedvezményt biztosítanak. 

 

Az UNION Biztosítónál 5 százalék kedvezmény jár személyes kötés esetén az Union-Kötelező, illetve Union-Partner Kötelező díjából, ha a szerződő már rendelkezik Union-Casco vagy union24-casco biztosítással. Online és személyes kötés esetén is 10 százalék kedvezmény jár az évszaknak és útviszonyoknak megfelelő abroncshasználatért, illetve szintén 10 százalék kedvezményt ad a biztosító, ha van 15 év alatti gyerek a családban. A kedvezmények összeadódnak, de maximalizálva vannak: az union24-kötelező esetén 22, Union-Kötelező és Union-Partner Kötelező esetén 32 százalékban.

 

Az Uniqánál is van együttkötési kedvezmény a cascora és a kötelező biztosításra, ami 25 százalékot jelent a biztosítási díjból. A biztosítónál további kedvezmények is elérhetőek, ha éves, illetve féléves díjfizetést választunk, de többek között jár az elektronikus kapcsolattartásért, közszolgálatiságért, illetve azért is kedvezmény, ha csoportos beszedési megbízással, utalással vagy bankkártyával fizeti a szerződő a díjat. Ezek összeadódnak, személygépjárműre magánszemélyeknek a kedvezmény mértéke akár 55 százalék is lehet. 

 

A Magyar Nemzeti Bank február óta elérhető kgfb árindexével segíti az autósokat, hogy könnyebben összehasonlíthassák a kötelező biztosítások díjait. A mutató segítségével megvizsgálhatjuk, hogy mennyire drága a mostani szolgáltatásunk és érdemes lehet-e olcsóbbra váltani. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!