Kgfb és casco biztosítás

Milyen kedvezményeket lehet elérni a kötelező biztosítás és a casco együttkötésénél?

Kgfb és casco biztosítás

Milyen kedvezményeket lehet elérni a kötelező biztosítás és a casco együttkötésénél?

Bagyinszki Dániel
2021-06-16 Frissítve: 2022-01-18
2021-06-16 Frissítve: 2022-01-18
14771392

A kötelező felelősségbiztosítás díja sok esetben kedvezőbb, ha azt együtt kötjük a cascoval. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy milyen feltételekkel és mekkora mértékű kedvezmények érhető el most a kgfb a biztosítóknál. 

 

Aki autót vezet, arra sok kifizetendő teher hárul a súlyadótól kezdve egészen az autópálya matricáig. Az egyik ilyen teher a kötelező biztosítás. 

 

A köznyelv a kgfb-t, azaz a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást érti ez alatt, ami egy balesetnél a vétlen fél kárát téríti meg. Ezzel szemben a casco azokra az anyagi károkra nyújt fedezetet, amikor a kár okozója ismeretlen vagy éppen mi idéztük azt elő. Ilyen káresemény lehet például egy szélvédőre felverődő kő, vagy a kocsilopás.

Ahogy a neve is mutatja, a kgfb-t kötelező megkötni, míg a cascot általában nem. Ez utóbbinak a megkötése akkor elkerülhetetlen többnyire, ha az autót hitelből vagy lízingszerződésre vesszük. A casco mellé köthetünk további kiegészítő biztosításokat is, mint a poggyász- vagy a balesetbiztosítás. 

 

Ha együtt kötjük a meg a kötelező biztosítást és a cascot, a biztosítók általában elengednek valamennyit az éves díjból. A Bank360 elemzői megkérdezték a biztosítókat, hogy milyen feltételekkel lehetséges náluk az együttkötés 2021. júniusban. 

 

Mit mondanak a biztosítók?

Az Aegon Biztosítónál van együttkötési kedvezmény, ez egyéb feltételektől függően 2500 vagy 3500 forintot jelent az éves díjból. További, nagyobb kedvezmények akkor érhetőek el a biztosítónál, ha baleset- lakás- vagy életbiztosítás mellé kötjük a kgfb-t. Ekkor a kedvezmény mértéke akár 50 százalék is lehet, de maximum 20 ezer forint. 

 

Az Allianz Biztosító 5 százalék együttkötési kedvezményt biztosít a kötelező biztosítás díjából, amennyiben a következő feltételek együttesen teljesülnek: 

 

  • Teljes körű, azaz elemi-, lopás- és töréskár biztosítási fedezetet együttesen tartalmazó biztosítással rendelkezik az Allianz Casco, 252-es módozatú Casco, illetve Allianz Autóm gépjármű biztosítás Max csomagja közül valamelyikből. 
  • Kizárólag határozatlan idejű, nem flotta, nem veterán személygépkocsira kötött szerződésekre alkalmazandó és nem többszörözhető.

 

Az együttkötési kedvezmény akkor is érvényes, ha valaki nem cascoval, hanem a meghatározott lakásbiztosítások egyikével rendelkezik és emellé választ kötelező biztosítást. 

 

A casco fedezetek díjából kedvezmény kizárólag a gépjármű felelősségbiztosítás fedezettel együtt megkötött, vagy azzal utóbb bővített Plusz, Extra és Max csomag megkötésekor érvényesíthető. 

 

A Genertel Biztosítónál kgfb szerződéskötés esetén, ha ugyanarra a gépjárműre Okos Casco biztosítást is kötünk, akkor ez utóbbira 8 százalék kedvezmény jár. 

 

Ha valaki már rendelkezik kgfb-vel a szolgáltatónál és a későbbiekben köt Okos Casco-t, akkor ugyanúgy jár rá kedvezmény. Továbbá jár akkor is, ha a kötelező mellé kötne valaki lakás- vagy balesetbiztosítást. 

 

A Groupama Biztosító 20 százalék kedvezményt ad a kötelező biztosítása mellé kötött casco biztosítása árából. A biztosító elmondása alapján a lakossági ügyfeleik nem-élet biztosításai közül ennek a terméknek a legmagasabb a piaci átlagdíja. A kgfb díjából minden egyéb, a biztosítónál kötött szerződés után elengednek 2 százalékot, így a casco után is. 

 

Az Union Biztosítónál kizárólag a kötelező biztosítás esetén alkalmaznak együttkötési kedvezményt, amelynek mértéke 5 százalék.

 

Az Uniqa Biztosító casco együttkötési kedvezményére abban az esetben vagyunk jogosultak, ha élő szerződéssel rendelkezünk vagy ajánlatot teszünk a következő termék valamelyikére: az UNIQA Biztosító Multi Casco Plus, E-Optimum Casco és Toyota Márka Casco termékei, illetve a Porsche Versicherungs AG Magyarországi Fióktelepnél hatályosan köthető casco termékek.

 

Kgfb árindex: érdemes követni! 

Február óta érhető el a Magyar Nemzeti Bank új árindexe a kötelező felelősségbiztosításról, ezzel segítve az autósokat. A mutató célja, hogy könnyebben összehasonlíthatóak legyenek a biztosítások díjai, hogy könnyebben lehessen azonosítani, ha túl drágának találjuk a szolgáltatásunkat és könnyebben lehessen egy olcsóbbat keresni helyette.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!