Rémhír terjedt el a magyar Raiffeisen Bankról

Rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz a rekordprofitú Raiffeisen Bank

Rémhír terjedt el a magyar Raiffeisen Bankról

Rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz a rekordprofitú Raiffeisen Bank

Bank360 tartalom
2022-03-04 Frissítve: 2022-09-14
2022-03-04 Frissítve: 2022-09-14
19454956

A Raiffeisen Bank a beérkezett sajtóérdeklődésekre reagálva a Magyar Nemzeti Bank ma reggeli nyilatkozatával összhangban megerősíti, hogy likviditása bőséges, tőkehelyzete kiváló, működése zavartalan – tette közzé péntek délután a magyar Raiffeisen Bank. A Raiffeisen Bank International hitelminősítését, stabilitását egy napon belül két nemzetközi hitelminősítő is megerősítette (S&P, Moodys).

 

A magyar Raiffeisen szerint az elmúlt néhány napban bizonyos csatornákon ezzel ellentétes, megalapozatlan információk terjedtek. A Raiffeisen Bank az ilyen információk szervezett terjesztőivel szemben megtette a rendőrségi feljelentést rémhírterjesztés miatt.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

A Raiffeisen Bank csütörtökön tette közzé, hogy kiemelkedő profittal zárta a tavalyi évet, továbbra is erős a hitelezés és dinamikusan nőtt a betétállomány is. A növekedés 2022-ben is hasonló ütemben folytatódik. A bank tőkehelyzete stabil, likviditása az MNB elvárásait is többszörösen meghaladja, az orosz-ukrán konfliktus nincs közvetlen hatással a hazai pénzintézetre.

 

Zolnai György, a bank vezérigazgatója egyenesen úgy fogalmazott, hogy „fantasztikus évet zártunk, a magyar Raiffeisen Bank 2021-ben több, mint 36 milliárd forint eredményt ért el, ami története során egyedülálló és az előző évhez viszonyítva 150 %-os növekedést jelent”.

 

A hitel-betét arány 56%-volt a tavalyi év végén (vagyis közel kétszer annyi betét van, mint hitel), ami azt mutatja, hogy a banki betétek aránya dinamikusabban nőtt, mint a hitelállomány. A tőkearányos jövedelmezőség duplájára, 15%-ra emelkedett. A tőkemegfelelési mutató 22,43% volt, ami jelentősen magasabb a szabályozói elvárásnál.

 

A bank jól tőkésített, a jelenleg zajló orosz-ukrán konfliktus nincs közvetlen hatással a működésére, mivel a Raiffeisen Bankcsoportban minden leánybank országonként teljesen önfinanszírozó. A magyar Raiffeisen Bank nagymértékű, az MNB elvárásait többszörösen meghaladó, folyamatos likviditással rendelkezik.

 

A lakossági ügyfeleket tekintve továbbra is nagy volt az érdeklődés a személyi kölcsön és a jelzáloghiteltermékek iránt, ide érve az államilag támogatott konstrukciókat is. A Raiffeisen Bank a piacnál nagyobb mértékű gyors növekedést tud felmutatni a lakossági hitelezésben.

 

A vállalati területen továbbra is vezető szerepet tölt be a bank az export, a strukturált és treasury szolgáltatások nyújtásában és finanszírozásban, az NHP és Széchenyi programok biztosításában. Ebben a szektorban a bevételek közel 30%-kal nőttek.

 

Johann Strobl, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója kedd esti befektetői tájékoztatóján elmondta: nem lát egyetlen olyan forgatókönyvet sem, amely arról szólna, hogy a bankcsoport oroszországi érdekeltsége akár csak veszteségessé tudna válni, kivonulást pedig egyáltalán nem terveznek.  Az orosz bank közel teljeskörűen, a szankciók figyelembevételével működik. Ukrajnában az alapvető működést a konfliktus sújtotta övezetekben is biztosítják. A bank magyarországi dolgozói a konfliktus által nem érintettek, de folyamatosan figyelik az eseményeket, nyíregyházi és debreceni helyszíneken is koordinálják a segítségnyújtást.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!