Folyósítási adatok

Soha nem vettünk még fel annyi lakáshitelt, mint júniusban

Folyósítási adatok

Soha nem vettünk még fel annyi lakáshitelt, mint júniusban

Vrazsovits Rita
2021-08-02 Frissítve: 2022-01-18
2021-08-02 Frissítve: 2022-01-18
15404941

Júniusban ismét rekordösszegű lakáshitelt folyósítottak a hitelintézetek Magyarországon – derül ki az MNB hétfő reggeli adataiból. A személyi kölcsönök volumene is nőtt az előző hónaphoz képest, amivel a válság előtti szinthez közelítenek, a babaváró hitel pedig újra 50 milliárd forint felett teljesített. 

 

136,35 milliárd forint lakáshitelt folyósítottak a hitelintézetek júniusban, ezzel idén már negyedszer dőlt meg a havi folyósítási rekord – derül ki a Magyar Nemzeti Bank hétfő reggeli közléséből. A júniusi volumen pontosan a duplája annak, mint amennyit egy évvel ezelőtt, 2020 júniusában helyeztek ki a bankok.

"A lakáshitel kihelyezés negyedik hónapja folyamatosan rekordot dönt, a júniusi folyósítási összeg messze meghaladta a járvány előtti eredményeket is" – közölte Vrazsovits Rita, a Bank360 elemzője.

Az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök volumene tovább növekedett, júniusban megközelítette az 50 milliárd forintot - ezzel beérte a két évvel ezelőtti, 2019. júniusi eredményt, a tavaly júniusi kihelyezést pedig majdnem meg is duplázta. A babaváró hitelből 52,65 milliárd forintot vettek fel a fiatal házaspárok, közel négymilliárd forinttal meghaladva a májusi volument.

 

Soha nem költöttek még ennyit lakáscélra a magyarok: 136,35 milliárd forint fogyott lakáshitelből

Március óta minden hónapban rekordot döntött a lakáshitel kihelyezés: májusban már meghaladta a 120 milliárd forintot, júniusban pedig elérte a 136,35 milliárd forintot. Így január óta már közel 600 milliárd forintnál jár a lakáshitel folyósítás, 2020-ban ugyanehhez az értékhez hat helyett nyolc hónapra volt szükség. 

 

A személyi kölcsönök is kapaszkodnak, elérték a járvány előtti szintet

Megközelítette az 50 milliárd forintot a kihelyezett személyi kölcsönök volumene júniusban, pontosan 47,71 milliárd forintot folyósítottak a bankok - ez ötmilliárd forinttal haladta meg a májusi szintet, a tavaly júniusi 24,37 milliárd forintos eredményt pedig majdnem sikerült megduplázni. Ezzel a 2019. júniusi – azaz a járvány előtti utolsó június – 47,23 milliárd forintot is sikerült meghaladni.

 

Újra 50 milliárd forint felett a babaváró hitel

Májushoz képest emelkedett a kihelyezett babaváró hitelek összege is, júniusban 52,65 milliárd forint fogyott belőle, ezzel az év második legjobb hónapját hozta az állami támogatás miatt kamatmentes törlesztéssel igényelhető kölcsön. A program 2019. júliusi indulása óta már 1378 milliárd forintot folyósítottak a hitelintézetek az igénylőknek. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!