tengerparti nyaralás utasbiztosítás

Akár napi 666 forintból kijön egy tengerparti repülős nyaralás utasbiztosítása

tengerparti nyaralás utasbiztosítás

Akár napi 666 forintból kijön egy tengerparti repülős nyaralás utasbiztosítása

Vrazsovits Rita
2024-07-26 Frissítve: 2024-09-06
2024-07-26 Frissítve: 2024-09-06
40141645

Egyhetes tengerparti nyaralás utasbiztosítása akár napi ezer forintnál olcsóbban is megköthető. Megnéztük, egy repülős útnál mennyibe kerül egy négyfős családnak a biztonsága egyhetes görögországi úton. 

 

A repülő járatok sok órás késései, váratlan törlései mindennapossá váltak a nyáron. Hosszabb késés vagy járattörlés esetén egy jól választott biztosítás is kártérítést ad, és más segítséget is kaphatunk a biztosítónktól. Szerződni pedig ma már nagyon gyors és egyszerű: percek alatt összehasonlíthatjuk az ajánlatokat és megköthetjük a nekünk legjobban megfelelő biztosítást akár a mobilunkról is.

 

A biztosítás emellett az utazás teljes időtartama alatt védelmet nyújt. Kisebb balesetek, például medúzacsípés vagy bokarándulás esetén az asszisztencia szolgáltatás segít megtalálni a legközelebbi kórházat vagy rendelőt, emellett a biztosító az ellátás kiadásait is megtéríti a szerződéses összegig. A biztosítás a velünk utazó poggyászra is kiterjed, így ha a csomagjainkkal történik valami útközben, akkor is számíthatunk kártérítésre. 

 

Mennyibe kerül a tengerparti nyaralás utasbiztosítása?

 

Egy külföldi utazás teljes költségéhez képest az erre kötött biztosítás összege szinte aprópénz, de az ajánlatok között árban és szolgáltatásban is nagy különbségek vannak. Választhatunk drágább, több káreseményre kiterjedő és magasabb térítési összeget kínáló biztosítást is, de ennek az ára sem fogja nagyon megdobni a nyaralás teljes költségét. 

 

A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával elvégzett számítás azt mutatja, hogy ha repülővel utazunk Görögországba egy hétre, négy fővel számolva a Mapfre Superior biztosításával 20 ezer forint alatt is kijöhetünk, a végösszeg 18 648 forint - ez fejenként egy napra mindössze 666 forintot jelent. A többi biztosítónál az egész hétre legalább 20 ezer forintos díjjal kell kalkulálni. A Groupamánál 21 924 forintra jön ki a díj egy hétre, de a Colonnade-nél is alig valamivel kell többet fizetni, ott 22 351 forint a díj. Az orvosi ellátás térítésének a felső határa ennél a biztosítónál egy milliárd forint, ami az előző két biztosítás 150 millió forintos maximumához képest kifejezetten magas. 

 

Az Unionnál 23 400 forintért lehet biztosítást kötni, amiért 500 millió forint az orvosi ellátás térítésének a felső határa. Az Allianz biztosítása 24 920 forintba kerül, emellett érdemes tudni, hogy járatkésés esetén a biztosító azonnal térít, ami azt jelenti, hogy már a reptéri várakozás alatt megérkezhet a pénz. Az automatikus térítés összege ebben az esetben 20 ezer forint. Az Alfa és az Union biztosításainak a díja meghaladja a 25 ezer forintot, utóbbinak a csomagjában útlemondás biztosítás is található, önrész nélkül, 300 ezer forintig. A legdrágább választható biztosítás az egyhetes görögországi nyaralásra 43 400 forintba kerül, ami egy napra egy főnek 1550 forint. A magasabb összegért cserébe magasabb térítési összegre számíthatunk, ha kórházba kerülünk, illetve poggyászkár esetén is többet fizet, mint az alapbiztosítások.

 

Az utazáshoz jellemzőihez illeszkedő biztosítást válasszunk

 

Érdemes olyan biztosítási csomagot választani, amelyik illeszkedik a tengerparti utazásunk jellemzőihez. Ha repülővel utazunk, akkor mindenképp a repülő biztosítások közül válasszunk, az összehasonlításnál ezt egy gombnyomással beállíthatjuk. Az autós utazás esetében már eleve megmutatja a kalkulátor az assistance szolgáltatásokat is nyújtó ajánlatokat, amelyek jól jöhetnek lerobbanásnál vagy balesetnél.

 

Az is fontos szempont lehet, hogy mit akarunk csinálni a nyaralás alatt, hiszen például más feltételekkel vehetünk igénybe egy szokványos tengerparti nyaralásra szóló és egy búvárkodásos vagy extrém sportos utasbiztosítást. Érdemes tehát több részletet is megnézni, mielőtt választunk, mert minél inkább magunkra és az utazásunkra szabjuk a biztosításunkat, annál jobban véd bennünket és nyújt segítséget egy káreseménynél - tanácsolják a Bank360.hu szakértői.

 

A kifejezetten repülős biztosítások 4-6 órás késés után fizetnek, ez biztosítónként változik, akárcsak a térített összeg. Ha a gép több mint 12 órás késéssel indul, akkor magasabb összegre számíthat a biztosított (50-100 ezer forint között), fontos azonban, hogy mielőbb értesítse a nap 24 órájában hívható asszisztenciát. 

 

Egy egyszerű késésnél nagyobb probléma, ha csatlakozással utaznánk valahová, de az első járat késése miatt lekéssük a következőt. Ilyenkor a biztosító is nagyobb összeget fizet, mint egy egyszerű késésre, hiszen önhibánkon kívül maradtunk le az átszállásról. Ebben az esetben jelentős különbségek lehetnek a biztosítási összegek között, 100 ezres és 250 ezer forintos kompenzációt is kínálnak a szolgáltatók. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!