Extrém sport biztosítás

Sportos nyaralásra indulsz? Válassz ehhez való utasbiztosítást!

Extrém sport biztosítás

Sportos nyaralásra indulsz? Válassz ehhez való utasbiztosítást!

Vrazsovits Rita
2024-07-25 Frissítve: 2024-08-17
2024-07-25 Frissítve: 2024-08-17
40117870

Egy külföldi nyaralás biztosítása fejenként napi ezer forint alatt is megúszható, és akkor sem kerül sokkal többe, 1500 forintról indul, ha sportosabb üdülést vagy extrém sportot tervezünk. A biztosításon nem érdemes spórolni, hiszen enélkül akár több millió forint anyagi kárt is okozhat egy baleset, és a biztosítónk ilyenkor az ügyintézésben is segíthet.

 

A nyaralás sokaknak egyet jelent az aktív kikapcsolódással, és a tengerparti fürdés, napozás mellett más izgalmakra is vágynak. Arra azonban ilyenkor érdemes figyelni, hogy a megkötött utasbiztosítás a tervezett tevékenységre is védelmet nyújtson. Bármilyen probléma merüljön fel, akár már az utazás, akár később, a nyaralás alatt, egy jól választott biztosítás kártérítést ad, és más segítséget is kaphatunk a biztosítónktól. Szerződni pedig ma már nagyon gyors és egyszerű: percek alatt összehasonlíthatjuk az ajánlatokat és megköthetjük a nekünk legjobban megfelelő biztosítást akár a mobilunkról is.

 

Az asszisztencia szolgáltatás segít megtalálni a legközelebbi kórházat vagy rendelőt, emellett a biztosító az ellátás kiadásait is megtéríti a szerződéses összegig. A biztosítás a velünk utazó poggyászra is kiterjed, így ha a csomagjainkkal történik valami útközben, akkor is számíthatunk kártérítésre. 

 

Mennyibe kerül az utasbiztosítás, ha extrém sportot is tervezünk?

 

Egy külföldi utazás teljes költségéhez képest az erre kötött biztosítás összege szinte aprópénz, de az ajánlatok között árban és szolgáltatásban is nagy különbségek vannak. Választhatunk drágább, több káreseményre kiterjedő és magasabb térítési összeget kínáló biztosítást is, de ennek az ára sem fogja nagyon megdobni a nyaralás teljes költségét. 

 

A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával elvégzett számítás azt mutatja, hogy ha repülővel utazunk egy hétre Spanyolországba, és a tengerparti nyaralást szeretnénk feldobni valamilyen sporttevékenységgel, például egy hosszabb kajaktúrával vagy búvárkodással, akkor mindenképpen olyan biztosítást érdemes választani, ami erre a célra is megfelel. Az extrém sportos kiegészítőkből a választék valamivel kisebb, mint az alapbiztosításoknál, de így is több biztosító közül lehet választani. 

 

Az Unionnál egy hétre és két főre 20 350 forintra jön ki a biztosítás díja, ami egy napra és egy főre számolva nem éri el az 1500 forintot. A Groupama sem kínálja sokkal drágábban az extrém sportos biztosítást, 21 924 forintra jön ki a díj, a Colonnade-nél pedig 22 278 forintot kell fizetni ugyanezért. Az Allianz valamivel drágább, ott 26 460 forint összesen az egyhetes nyaralás biztosítási díja, de választhatunk akár 30 ezer forintos biztosítást is, amiért magasabb térítési összegekre számíthatunk. 

 

Összességében az extrém sportos biztosítások akár kétszer annyiba is kerülhetnek, mint az alapbiztosítások, de ne felejtsük el, hogy egy sportos nyaralásnál a kockázat is jóval nagyobb. Az utazás összes költségéhez képest pedig még mindig nem nagy összegről van szó, tehát ezen a tételen nem érdemes spórolni. 

 

Az utazáshoz illeszkedő biztosítást válasszunk

 

Válasszunk minden esetben olyan biztosítási csomagot, amelyik illeszkedik az utazásunk jellemzőihez. Ha repülővel utazunk, akkor mindenképp a repülő biztosítások közül válogassunk, az összehasonlításnál ezt egy gombnyomással beállíthatjuk. Az autós utazás esetében már eleve megmutatja a kalkulátor az assistance szolgáltatásokat is nyújtó ajánlatokat, amelyek jól jöhetnek a kocsi lerobbanásnál vagy balesetnél. Elképzelhető, hogy a casco biztosításunkban van ilyen szolgáltatás is, de ez nem okvetlen jó vagy elég a külföldi utunkra, ezért nem haszontalan, ha az utasbiztosítások közül is ilyet kötünk. 

 

Az is fontos szempont lehet, hogy pontosan mit akarunk csinálni a nyaralás alatt, hiszen nem minden biztosító fedezi ugyanazokat a tevékenységeket. Amit az egyik biztosítónál elfogadnak, az a másiknál lehet, hogy nincs benne a támogatott sportok között, emellett egy adott sporttevékenységen belül is lehetnek eltérések, például, hogy hány méteres magasságig lehet túrázni. Érdemes tehát több részletet is megnézni, mielőtt választunk, mert minél inkább magunkra és az utazásunkra szabjuk a biztosításunkat, annál jobban véd bennünket és nyújt segítséget egy káreseménynél.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!