Boríték

Újabb kör az családi szja-visszatérítésre: papíron is kérhető a tervezet

Boríték

Újabb kör az családi szja-visszatérítésre: papíron is kérhető a tervezet

Bank360 tartalom
2022-02-22 Frissítve: 2022-03-20
2022-02-22 Frissítve: 2022-03-20
19013809

Aki eddig még nem jutott hozzá a családi szja-visszatérítéséhez, akkor megnyílik egy újabb lehetőség. Ezt ugyan a NAV-tól kapott szja-bevallási tervezetben is meg lehet tenni. Ezt akár postázva is kérhetjük a NAV-tól.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. 

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Ezt a többség márciustól az eSZJA Portálon elektronikusan is meg tudja nézni, jóváhagyhatja vagy módosíthatja, ha van KAÜ-azonosítója (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány telefonos azonosítás, arcképes azonosítás).

 

Ha ez valaki inkább papíron szeretné intézni az adóügyét, akkor kérheti a NAV-tól szja-bevallási tervezetének postázását. Március 16-áig adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti ezt:

 

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn,
  • az eSZJA-oldalon elérhető webűrlappal,
  • levélben,a BEVTERVK formanyomtatványon,
  • telefonon, a 1819-es hívószámon vagy
  • személyesen, az ügyfélszolgálatokon.

 

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-ai határidőről, május 20-áig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

A bevallástervezet azoknak lehet igazán fontos, akik valamit vissza akarnak még igényelni a NAV-tól a bevallástervezethez képest. Ilyenek lehetnek azok, akiknek érdemi jövedelme és/vagy visszaigénylendő összege volt azon kívül, amit az adóhatóság látott a bevallástervezet készítésekor. 

 

Leginkább most azoknak újabb lehetőség a bevallástervezet, akik eddig nem kaptak családi szja-visszatérítést, de jár nekik. Nekik itt adtunk egy túlélőcsomagot a visszatérítés megszerzéséhez, amit a bevallástervezeten túl önálló szja-bevallás benyújtásával is megszerezhető még. A katások is szja-bevallásban kérhetik vissza az adójuk egy részét, ennek módját itt írtuk le. Aki pedig már hozzájutott a visszatérítéshez, annak itt írtunk le jó pénzügyi lehetőségeket a felhasználásra.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!