Inflációkövető állampapír

Veszik, mint a cukrot az inflációkövető állampapírt

Inflációkövető állampapír

Veszik, mint a cukrot az inflációkövető állampapírt

Tóth Levente
2022-03-03 Frissítve: 2022-09-20
2022-03-03 Frissítve: 2022-09-20
19377289

Az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír lett az államkötvények új sztárja. Két hónap alatt elfogy a januárban meghirdetett 250 milliárd forintos mennyiség, ezért még egyszer ennyit dob piacra az ÁKK az 5 éves papírokból.

 

Nem kellett hozzá nagy jóstehetség, hogy előre lássuk az inflációkövető magyar állampapírok népszerűségének megugrását. A felpörgő infláció egyértelműen ezek vásárlására ösztönzi a befektetőket, akik számára ez a legbiztosabb módja annak jelenleg, hogy tartsák a lépést a pénzromlással.

 

A forgalom máris visszajelzi ezt, hiszen az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejelentette, hogy hamarosan elfogy a 2022. januárjában kibocsátott 5 éves Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 250 milliárd forintos meghirdetett mennyisége. 

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

A nagy érdeklődésre tekintettel az ÁKK 2022. március 1-jén újabb PMÁP sorozatot hirdetett meg szintén 250 milliárd forint keretösszegben, az előző sorozathoz hasonló kondíciókkal, de eltérő, 2028. februári  lejárati dátummal. Az új 5 éves PMÁP jelenleg a legsikeresebb lakossági magyar állampapír, belföldi és külföldi magánszemélyek vásárolhatják meg személyesen vagy online.

 

A forintos PMÁP mellett alighanem most Prémium Euró Magyar Állampapír iránt is megnőtt az érdeklődés, hiszen a euro árfolyam háború miatti újabb elszabadulása miatt ezzel védhetik magukat a befektetők egy újabb forintgyengüléstől. Aki még a háború kitörése előtt vett ilyet, az máris magas árfolyamnyereséget láthat, ráadásul most még a hozama is “szabad szemmel látható” az eurós inflációkövető magyar állampapírnak.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!