Lakasfelujitasi_szemelyi_hitel
  • Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2023

A lakásfelújítási személy kölcsön kalkulátor egy kattintással kiszámolja, hogy mennyi lesz a havi törlesztőd, és mennyit kell összesen visszafizetned a díjakkal és kamatokkal együtt. Az ajánlatokat a teljes visszafizetendő összeg, a havi törlesztő és a THM alapján is összehasonlíthatod.

Állítsd be a kalkulátort.
Hitel összege (Ft)info
Futamidő (hó)info
Nettó jövedelmed (Ft)info
További beállítások
Részletes kalkulátor

Ajánlatok listázása
info
Válassz bankotinfo
További beállítások bezárása
nagyito
Hitel összege (Ft):
Futamidő (hó):
Részletes kalkulátor
Kondíciók frissítésének dátuma: 2023.09.21.
info
Az összehasonlításnál pénzintézet termékváltozatát vettük figyelembe.
Az összehasonlítás nem tartalmazza a piac összes ajánlatát.

Kapcsolódó szolgáltatások

Személyi kölcsön lakásfelújításra

A szabad felhasználású személyi kölcsönök egyik legnagyobb előnyét a neve is elárulja: gyakorlatilag bármilyen célra el lehet költeni. Ebbe értelemszerűen a lakáscélok is beletartozhatnak, vagyis akár egy nagyobb lakásfelújítást is megoldhatsz személyi hitelből. Összefoglaltuk ennek a megoldásnak az előnyeit és a hátrányait. 

Akár 10 millió forint is felvehetsz ebben a formában

Ha lakásfelújításhoz vennél fel személyi kölcsönt, a maximálisan igényelhető hitelösszeg 10 millió forint, erre azonban nem minden banknál van lehetőség - az igénylés előtt tehát érdemes megnézni a feltételeket a fenti kalkulátorban. Ha ennél kisebb összegre van szükséged a felújításhoz, akkor természetesen kisebb összeggel is kalkulálhatsz.

Nincs szükség ingatlanfedezetre az igényléshez

Ha lakáscélra veszel fel hitelt, általában ingatlanfedezet bevonását is kérik a bankok, a személyi kölcsönök esetében azonban ez nincs így, hiszen fogyasztási kölcsönről van szó. Ennek a legnagyobb előnye, hogy a hiteligénylésnél csak a jövedelmedet vizsgálja a bank, ami egyszerűbb és sokkal rövidebb ügyintézéssel jár együtt. Emellett a törlesztés során csak a jövedelmed jelenti a fedezetet, a tulajdonodban lévő ingatlanra nem kerül jelzálogjog. 

Bármire elkölthető, nem kell elszámolni

A lakásfelújításra felvett személyi kölcsön elköltését semmilyen formában nem kell igazolni a bank felé, ellentétben a lakáscélú hiteleknél. Nem gond, ha a felújítás mellett mást is vásárolsz a felvett hitelből. Ha már előre tudod, hogy a felújítás mellett más kitűzött cél miatt is szükséged lesz kölcsönre, érdemes ezt figyelembe venni az igénylésnél. A folyósítás után szabadon dönthetsz arról, hogy a pénzt milyen arányban költöd a felújításra, illetve a többi célra, például egy képzés kifizetésére, utazásra vagy valamilyen technológiai eszköz beszerzésére. 

A folyósítás gyors, nem kell heteket várni

A bankok között nemcsak a kamatköltséget tekintve van verseny, hanem az ügyintézés gyorsaságát illetően is - nem véletlen, hogy akár olyan hitelintézetet is találhatsz, amelyik 24 órán belül ígéri a folyósítást. Ha online intézed az igénylést, az jelentősen lerövidítheti a folyamatot, de ha személyesen mész be a bankfiókba, akkor is hozzájuthatsz a kölcsönhöz 2-3 napon belül. 

Mekkora jövedelem szükséges a személyi hitelhez?

A személyi hitel igénylés elsődleges feltétele, hogy rendszeres, stabil jövedelemmel rendelkezz. Ez lehet munkabérből, nyugdíjból vagy vállalkozásból származó jövedelem is, a lényeg, hogy kiszámítható és igazolt legyen, illetve, hogy elérje a bankok által meghatározott minimum összeget. Ez utóbbi eltérő lehet: több banknál elegendő a mindenkori nettó minimálbért igazolni, de van olyan hitelintézet is, ahol ennél akár magasabb összeget kell igazolni.

A bankok által megszabott minimum jövedelem mellett a jövedelemarányos törlesztési mutatóra (jtm) vonatkozó feltételeknek is meg kell felelni. Ennek a lényege, hogy egyik adós se vállalhasson a havi nettó jövedelméhez képest túl magas törlesztőrészletet. A fix kamatozású személyi kölcsönök esetén ez az arány 50 százalék, vagyis a felvett hitel havi törlesztőrészlete nem lehet magasabb, mint a jövedelmed fele. Ha havonta félmillió forintnál többet keresel, akkor ez az arány 60 százalék. 

Gyakori kérdések

Felvehetem a lakásfelújítási támogatást, ha lakásfelújítási személyi kölcsönt is igénylek?

Igen, amennyiben minden feltételnek megfelelsz.

Csok-támogatott ingatlanra is felvehetek lakásfelújítási személyi kölcsönt?

Igen. A személyi kölcsönhöz nem szükséges ingatlanfedezet, ezért ebből a szempontból mindegy, hogy vettél-e fel csok támogatást az ingatlanra.

Csok hitel mellé is felvehetek lakásfelújítási személyi kölcsönt?

Igen, ha megfelelsz az eladósodásra vonatkozó jtm-szabályoknak.
 

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,4 / 153
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

X
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!