Otthon feliratú küszöb

30 nap alatt elbírálják az otthonfelújítási támogatásokra érkező kérelmeket

Otthon feliratú küszöb

30 nap alatt elbírálják az otthonfelújítási támogatásokra érkező kérelmeket

Veres Patrik
2020-11-13 Frissítve: 2022-01-18
2020-11-13 Frissítve: 2022-01-18
10894988

Harminc napon belül bírálják majd el az lakásfelújítási támogatásra benyújtott kérelmeket, és néhány nappal később meg is kaphatjuk a támogatás összegét, ha a jogosultsággal minden rendben - mondta el Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön az M1-en.

 

A 2021-ben induló nagyszabású Otthonteremtési program részleteiről itt írtunk.

 

Egyik legfontosabb eleme a lakásfelújítási támogatás. Használt ingatlanok felújítása esetén az igénylő családoktól a felújítási költségek felét, legfeljebb 3 millió forintot vállal át az állam. Nem feltétel, hogy a család részt vegyen a csokban, de legalább egy gyermeket nevelniük kell. Az önerőt akár szabad felhasználású kölcsönből is finanszírozhatjuk majd, a Bank360.hu Személyi Kölcsön Kalkulátorával érdemes összehasonlítani az ajánlatokat. 

 

Az otthonteremtési program további részei:

 

  • a csokkal vásárolt ingatlanok illetékmentessége. Az egyébként 4 százalékos díj elengedése egy 30 milliós ingatlannál több mint egymillió forint megtakarítást jelent. 
  • A csokkal vásárolt ingatlanoknál a közjegyzői díj elengedése. Az ingatlan nagyságától és az okirat hosszúságától függően ez tovább több tízezer forintos megtakarítást jelent. A csok-hitellel történő lakásvásárlásnál felmerülő egyéb kiadásokat itt gyűjtöttük össze.
  • Szintén a csokosnak kedvez a tetőtérbeépítési támogatás, más néven a többgenerációs csok. A teljes vissza nem térítendő csok-támogatás összege igényelhető lesz tetőtér beépítésre. 
  • 27 százalékos lakásáfa helyett csak 5 százalékot kell fizetni az új építésű ingatlanok vásárlásánál. A kedvezményes áfa a 150 négyzetméternél kisebb alapterületű lakásokra és a 300 négyzetméternél kisebb alapterületű házakra érvényes.
  • A csökkentett áfa is visszaigényelhető az újépítésű csokos ingatlanok után.
Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!