Lakásfelújítás

Még több támogatás a családoknak: Novák Katalin otthonfelújítási programot hirdetett

Lakásfelújítás

Még több támogatás a családoknak: Novák Katalin otthonfelújítási programot hirdetett

Vrazsovits Rita
2020-10-19 Frissítve: 2022-01-18
2020-10-19 Frissítve: 2022-01-18
10560782

Akár hárommillió forinttal is támogathatja az állam januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok lakásfelújítását - jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az állami otthonfelújítási támogatás a költségek legfeljebb felét fedezheti. Összefoglaltuk, mit lehet tudni a családtámogatási rendszer legújabb eleméről. 

 

Lakásfelújítási támogatás programot hirdetett Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. A támogatást 2021. január 1. után vehetik igénybe azok a családok, akik legalább egy gyermeket nevelnek, és lakásfelújításba kezdenek. A jövőre induló támogatásnak még nem ismert minden részlete, de a miniszter tájékoztatója alapján a támogatás igénylése egyszerű lesz: aki januártól felújításba kezd, és számlát tud bemutatni az anyagköltségről, valamint a munkadíjról, azoknak az állam visszautalja a kifizetett költségek felét - legfeljebb hárommillió forintot. 

 

Az otthonfelújítási program kiegészítheti a csokot

 

A beharangozott állami támogatás legnagyobb előnye a csokhoz képest, hogy felújításra használható fel - eddig erre állami támogatásból nem volt ilyen lehetőség. A csokot ingatlanvásárlásra, építésre vagy bővítésre, a falusi csokot pedig ingatlanvásárlásra és korszerűsítésre lehet felhasználni - a felújítás eddig hiányzott a támogatási palettáról. 

 

A szabadon felhasználható babaváró hitel segítségével erre most is van lehetőség, viszont ebben az esetben hiteligénylésre van szükség, és még alacsonyabb hitelösszeggel számolva is több éves futamidőt kell vállalni. A vissza nem térítendő támogatásnál erre nincs szükség.

 

Önerő nélkül nem fog menni

 

A felújításra igényelhető támogatás akkor éri meg igazán, ha nagyobb munkálatokat végzünk, hiszen így aknázható ki a maximálisan elérhető hárommillió forint. Ehhez azonban önerőre is szükség van, hiszen a költségek felét csak utólag fizeti ki az állam - e szerint a felújítást önerőből legalább hatmillió forintból lehet elkezdeni.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!