Lakásfelújítás

Még több támogatás a családoknak: Novák Katalin otthonfelújítási programot hirdetett

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2020.10.19.
Frissítve: 2021-02-03 Létrehozva: 2020-10-19
10560782

Akár hárommillió forinttal is támogathatja az állam januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok lakásfelújítását - jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az állami támogatás a költségek legfeljebb felét fedezheti. Összefoglaltuk, mit lehet tudni a családtámogatási rendszer legújabb eleméről. 

 

Lakásfelújítási támogatás programot hirdetett Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. A támogatást 2021. január 1. után vehetik igénybe azok a családok, akik legalább egy gyermeket nevelnek, és lakásfelújításba kezdenek. A jövőre induló támogatásnak még nem ismert minden részlete, de a miniszter tájékoztatója alapján a támogatás igénylése egyszerű lesz: aki januártól felújításba kezd, és számlát tud bemutatni az anyagköltségről, valamint a munkadíjról, azoknak az állam visszautalja a kifizetett költségek felét - legfeljebb hárommillió forintot. 

 

Az otthonfelújítási program kiegészítheti a csokot

 

A beharangozott állami támogatás legnagyobb előnye a csokhoz képest, hogy felújításra használható fel - eddig erre állami támogatásból nem volt ilyen lehetőség. A csokot ingatlanvásárlásra, építésre vagy bővítésre, a falusi csokot pedig ingatlanvásárlásra és korszerűsítésre lehet felhasználni - a felújítás eddig hiányzott a támogatási palettáról. 

 

A szabadon felhasználható babaváró hitel segítségével erre most is van lehetőség, viszont ebben az esetben hiteligénylésre van szükség, és még alacsonyabb hitelösszeggel számolva is több éves futamidőt kell vállalni. A vissza nem térítendő támogatásnál erre nincs szükség.

 

Önerő nélkül nem fog menni

 

A felújításra igényelhető támogatás akkor éri meg igazán, ha nagyobb munkálatokat végzünk, hiszen így aknázható ki a maximálisan elérhető hárommillió forint. Ehhez azonban önerőre is szükség van, hiszen a költségek felét csak utólag fizeti ki az állam - e szerint a felújítást önerőből legalább hatmillió forintból lehet elkezdeni.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!