Plüss maci szájmaszkban, lázmérővel

A lakásbiztosítás nemcsak lakáskárnál jelenthet segítséget

Plüss maci szájmaszkban, lázmérővel

A lakásbiztosítás nemcsak lakáskárnál jelenthet segítséget

Bagyinszki Dániel
2021-06-10 Frissítve: 2022-12-21
2021-06-10 Frissítve: 2022-12-21
14655502

Egy váratlan helyzetben nagy anyagi terhet vehet le a vállunkról egy lakásbiztosítás, de nemcsak az ingatlannal és a benne lévő ingóságokkal kapcsolatban, hanem akkor is segítséget jelenthet a kiegészítő szolgáltatásai révén, ha velünk történne valami. A biztosítók lakásbiztosításuk mellé különféle formában nyújtanak egészség- és balesetbiztosítást is, a Bank360 elemzői pedig megvizsgálták, hogy melyik szolgáltató milyen lehetőségeket kínál.

Lakásbiztosítással általában az otthonunkat és az ingóságainkat védjük, és olyan eseményekre fizet, mint a tűzkár, egy betörés, vagy különböző természeti jelenségekkel - például egy viharral összefő káresemény. Magyarországon a lakásbiztosítás az egyik legelterjedtebb biztosítási szolgáltatás, részben annak köszönhetően, hogy a lakáshitelek és a CSOK mellé is kötelező az igénybevételük.

 

A lakásbiztosításokhoz megvásárolható kiegészítő szolgáltatások köre nem egységes. Sok esetben már alapcsomagok esetén is 2-3 szint közül válogathatunk, ahogy a kiegészítő balesetbiztosításnál is több szolgáltatónál lehet választani egy alapszintű és egy szélesebb körű szolgáltatást nyújtó csomag közül.  

 

Más a helyzet a kiegészítő egészségbiztosítással. Nem szokványos a dedikált egészségbiztosítás, a flexibilisebb, az ügyfél igényeihez leginkább alakítható konstrukció az elterjedt. Eltérő biztosítónként az igénybe vehető szolgáltatások köre is, van, ahol például egyben árulják, van, ahol külön-külön a műtéti és a kórházi térítést.

Az Aegon OKÉ lakásbiztosítása sok kiegészítő biztosításra ad lehetőséget, a mirelit áruk kiolvadása miatt keletkezett károktól a babakocsilopásig. A biztosítás Magyarország területére érvényes, azonban meghatározott különleges esetekben a kockázatviselés az egész EU területére kiterjed. Ez a lefedettség-kiterjesztés a bicikli, babakocsi és sportfelszerelés, továbbá a lakókocsi kiegészítő biztosításoknál fordulhat elő. Ahogy említettük, ritka a dedikált egészségbiztosítás, ilyen az Aegonnál sem érhető el. Az egyéni igényekre szabható csomagok közül, amelyek magukba foglalnak valamilyen egészségbiztosítási elemet, a következők érhetőek el:

 

  • Bővített vagy alapszintű balesetbiztosítás

  • CT és MR szolgáltatás

  • Kórházi napi ellátás

  • Élet és műtéti kiegészítő

  • Utasbiztosítás

 

Az Allianznál három, emelkedő fedezetű csomagban érhető el egyféle lakásbiztosítás, ahol a közepes csomag téríti az üvegtörést és a vízkárokat, míg a legnagyobb csomagjuk terjed ki a betöréses lopásra, a rövidzárlatra és a vandalizmusra. Családi baleset- és életbiztosítás is igényelhető az Otthonom Lakásbiztosításra keresztelt konstrukcióhoz, egészségbiztosítás azonban nem. A maradandó és múlékony egészségkárosodásra is fizető balesetbiztosítás az egész világra kiterjed. 

 

Négy, különböző élethelyzetre szolgáltató lakásbiztosítás-csomag érhető el a Generali Házőrző Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításánál. Számos kiegészítő szolgáltatás-csomag érhető el a biztosításukhoz, többek között a következők:

 

  • Baleset csomag (baleseti halál, baleseti maradandó egészségkárosodás, baleseti csonttörés, baleseti műtéti térítés, kullancs-csípés térítés)

  • Nyugalom csomag (besurranás, baleseti égési sérülés, kórházi lopás, üdülésre elvitt ingóság)

  • Kölyök csomag (többek között gyerekbetegségre) 

  • Utazás csomag (autósegély, közlekedési baleseti halál, közlekedési maradandó egészségkárosodás, poggyászbiztosítás)

  • Utasbiztosítás (az EUB meghatározott utasbiztosítása)

  • Egészség csomag (haláleseti, műtéti, kórházi napi térítés)

 

Balesetbiztosításuk az egész világra kiterjed. A “Házőrző Top” csomaguk, ami a legszélesebb biztosítási védelmet kínálja a négy lehetőség közül, utasbiztosítást és munkanélküliségi díjátvállalási biztosítást tartalmaz alapból. 

 

A Genertel Biztosítónál, emelkedő fedezetekkel, három lakásbiztosítási csomag érhető el. A kiegészítő biztosítások közül elérhető sportbaleseteket fedező, illetve családi balesetbiztosítás is, amikből az utóbbi többek között csonttörésre, műtéti költségekre, illetve baleseti halálra térít és az egész világra kiterjed.
 

A Groupamánál is elérhető, Vesta Q néven, Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, illetve számos ehhez kapcsolódó kiegészítő biztosítás is, mint az egész világra kiterjedő családi balesetbiztosítás. Egészségbiztosítást a Groupama ajánlatához sem lehet igényelni, de nagy a választék a kiegészítő biztosításaik közül:

 

  • baleseti csonttörés

  • baleseti kórházi ápolás

  • kórházi lopás

  • második orvosi vélemény

  • orvosi asszisztencia

  • műtéti térítés

  • kockázatviselési hely kiterjesztése

 

A K&H Direktnél is elérhető lakásbiztosítás, illetve ahhoz tartozó kiegészítő családi balesetbiztosítás is igényelhető, azonban egészségbiztosítás nem. A balesetbiztosításuk kockázatviselése az egész világra kiterjed. 

 

A Posta Biztosítónál két lakásbiztosítás érhető el, a FészekŐr és az ÉdesOtthon. Ezek közül az utóbbi egészíthető ki tematikus csomagokkal, amik több biztosítást is tartalmaznak. Mindezeken felül pedig különálló biztosításokat is lehet igényelni, mint például a családi balesetbiztosítás vagy a műtéti, kórházi napi térítés biztosítás. 

 

Jelenleg is elérhető az első Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás az Uniontól, amit Értem Otthonbiztosításnak hívnak. Emellé kétféle családi balesetbiztosítási csomag érhető el, aminek a kockázatai azonosak, az eltérés a szolgáltatási összegekben található. Mindkettő biztosítás baleseti halálra, rokkantságra, műtétre, múlékony sérülésre és égésre térít, illetve kórházi napi térítést tartalmaz.

 

A Kiegészítő Egészség csomaguk telefonos orvosi információs szolgáltatást és nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok szakorvosi javaslatra történő elvégzését foglalja magában és Magyarország területére terjed ki.

 

A biztosítónál két további lakásbiztosítás érhető el a fogyasztóbarát biztosításuk mellett, az Union24, aminél három csomagból választhatunk, illetve a széleskörű szolgáltatást nyújtó Kandalló Extra. A korábban részletezett kiegészítő csomagok bármelyik lakásbiztosításukhoz igénybe vehető. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!