Ábécésorrendet javasol az OBA a sberbankosoknak

Ábécésorrendet javasol a sberbankosoknak az OBA a kártalanításhoz

Ábécésorrendet javasol az OBA a sberbankosoknak

Ábécésorrendet javasol a sberbankosoknak az OBA a kártalanításhoz

Bank360 tartalom
2022-03-11 Frissítve: 2022-04-03
2022-03-11 Frissítve: 2022-04-03
19639171

A postai utalások után a Takarékbank fiókjaiban is megkezdődött a Sberbank betéteseinek kártalanítása. Az OBA azt javasolja, hogy betűrendben menjenek be az ügyfelek. Meg is adta, ki melyik nap. Ettől azonban el lehet térni, március 31-ig bármikor rendelkezhetnek a sberbankosok a Takarékbank fiókjaiban a pénzükről.

 

Az Országos Betétbiztosítási Alap megkezdte a Sberbank károsult betéteseinek a kifizetését. Ez postai úton indult el, így kapják meg a pénzüket 2,5 millió forintos betétösszegig az ügyfelek. Kétszázezerig kiviszi nekik a postás, e fölött be kell menniük a pénzért a kijelölt postahivatalokba. A 2,5 millió forint feletti betétű magánszemély károsultak és a 20 ezer forint feletti cégek, egyéb szervezetek a Takarékbank fiókjaiban rendelkezhetek az összeg sorsáról. A OBA március 18-ig mindenki számára elérhetővé teszi a kártalanításhoz (maximum 100 ezer eurónak megfelelő bő 38 millió forintos betétösszeghez) való hozzáférést. Ennek módjáról részletesen itt írtunk. Arról pedig itt, hogy mit kell tennie annak, akinek hitele van a Sberbanknál.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

Az OBA most felhívta a figyelmet: előfordulhat, hogy hamarabb kapják meg a pénzüket, és a kártalanításról készített kivonat csak ezt követően jut el hozzájuk postai úton. A kiküldött kifizetési elszámolás bemutatása azonban nem feltétele a kártalanításnak, azt az erre kijelölt Takarékbank fiókokban e nélkül is el lehet ezt intézni.

 

Az OBA azt javasolja, hogy a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében a Takarékbank fiókjaiba lehetőség szerint az alábbi beosztás szerint érkezzenek kártalanítási ügyintézésre a betétesek:

·        2022. március 11-én pénteken nem betűvel kezdődő (cégnév esetén), illetve A-tól E (É)-ig

·        2022. március 16-án szerdán F-től K-ig

·        2022. március 17-én csütörtökön L-től R-ig

·        2022. március 18-án pénteken S-től ZS-ig

Ezt a beosztást a Sberbankban bejelentett magánszemélyek esetében titulus (dr.) nélküli vezetéknév, cégek esetében cégnév kezdőbetűje alapján határozták meg.

 

Ez csak egy ajánlás, az ügyfeleknek nem kell ragaszkodniuk az ábécésorrendhez. 2023. március 31-ig bármikor mehetnek a Takarékbank fiókjaiba elintézni a kártalanítást. A Takarékbankban két lehetősége lesz nekik. Vagy már előtte nyitnak egy új számlát, és ide kérik az összeg átutalását, vagy a helyszínen nyitnak egy takarékbankosat, és arra kérik a pénzt.

 

Ha már így is, úgy is kell egy új bankszámla, akkor érdemes előtt szétnézni a bankok számlaajánlatai között, mert ezzel sokat spórolhat, és most akár még pénzt is kereshet magának és az ismerőseinek is. Az a sberbankos ügyfél, aki nemcsak lakossági, hanem cégek számlát is kénytelen most keresni, szintén össze tudja hasonlítani a vállalati bankszámlák kínálatát. A kisvállalkozásoknak pedig speciális csomagokat is kínálnak a bankok.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!