Neked is lehet új autód önerő és fedezet nélkül

Autót önerő nélkül? Számodra is lehetséges, csak okosan kell választani!

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2017.12.17.
Frissítve: 2019-12-09 Létrehozva: 2017-12-17
640607

Ha érzed, hogy valami már nagyon nincs rendben az autóddal és a folyamatos szervizelés is csak pénzkidobásnak tűnik, egy új vagy használt autó vásárlása jobb befektetés lehet. Az autóhitel segít, hogy megtaláld ehhez a legjobb kölcsönt, önerő és fedezet nélkül.
 

 

A biztonságon nem érdemes spórolni

 

Mi lehet a családod és a saját biztonságodnál fontosabb? Ez az az eszköz, amit jó esetben munkában és magánéletben is egyaránt naponta használsz, így erre kellene a legjobban odafigyelned. Például  a fagyott út nem vicc: a téli napokban szinte minden órára jutott egy baleset a csúszós utak és a figyelmetlen sofőrök miatt, nem egy karambol pedig sajnos tragikusan végződött. 

 

Nagy segítségedre lehet a balesetek elkerülésében egy modernebb biztonsági berendezésekkel ellátott autó, és most nem olyan dolgokról beszélünk, mint a biztonsági öv, aminek használata 2006 óta kötelező az EU-ban, vagy az ABS (2004 óta kötelező), hanem például az:

 

 • elektronikus menetstabilizátor,
 • a vészfék-asszisztens,
 • a guminyomás-figyelmeztető rendszer,
 • vagy az integrált mobilkommunikáció, amivel egyes modelleknél majd automatikusan tárcsázódik a vészhívó, ha balesetet szenvedünk,
 • de ott van még a sávelhagyást figyelő rendszer
 • tempomat követőradarral
 • holttérfigyelő is bekerülhet már a modernebb autókba.

 

És akkor még nem beszéltünk a Dolgok internetéről (IoT), ami szintén új biztonsági elemeket hozhat el az autózás világába, vagy a megannyi újabb fejlesztésről, mint a fáradtság-figyelő rendszer, táblafigyelő, dugófigyelő vagy a sávelhagyás-jelző, hogy csak néhány példát említsünk.
 

Persze ezek a biztonsági rendszerek vagy nem elérhetők még, vagy egy jó részük szinte megfizethetetlennek tűnik. Azonban minden autósnak kötelessége törekedni saját maga és utastársai érdekében arra, hogy a legnagyobb biztonságban közlekedjen, éppen ezért nem érdemes sokat morfondírozni azon, hogy lecseréld-e az autódat, ha már nem találod azt elég biztonságosnak.

 

Használt autó hitelre? Akár egy forint nélkül is belevághatsz

 

A magyarok jellemzően 5 évente váltanak autót, ilyenkor pedig 3 millió forintot szánnak a cserére. Persze a legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy tisztán önerőből vásároljanak ennyi pénzért, de szerencsére a jelenlegi kamatkörnyezetben nagyon olcsón válthatsz egy újabb autóra személyi kölcsönnel, ha éppen nem tudsz rá eleget költeni saját zsebből. Így ha  egy autót tervezetek a családi karácsonyfa alá, most érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy külső finanszírozással egy autóhitelből oldod meg a vásárlást a biztonságos és kényelmes autózásért.
 

Miért lehet most jobb ötlet személyi kölcsönből finanszírozni az autóvásárlást, mint mondjuk 6 évvel ezelőtt? Mert a hihetetlenül alacsony kamatkörnyezet miatt a hitelkamatok is mélyen vannak, azaz a korábbi évek törlesztőihez képest most csak annak töredékét kellene fizetned havonta. Ráadásul a különböző akciók miatt akár tovább is csökkentheted a kamatokat. A bankok több esetben is kamatkedvezményt adnak: ha magas fizetéssel rendelkezel, vagy kifogsz egy karácsonyi akciót, esetleg vállalod, hogy a fizetésedet a hitelező bank számlájára utaltatod.

 

Ezekre figyelj, ha hitelhez nyúlsz

 

Ha hitelre veszel autót, a legfontosabb kérdések egyike, hogy mennyibe kerül a kölcsön, amit felveszel. Nézzük meg az autóhitel kalkulátorral, hogy milyen elérhető ajánlatokból válogathatsz, ha 

Az egyik legjobb ajánlatot másfél millió forintos hitelösszegre a CIB Bank adja. Az Előrelépő kölcsön fix kamatozású, 60 hónapos futamidőre 11,73 százalék a THM, a törlesztő pedig 32 720 forint. Ugyanakkor Árgarancia akciójával a Sberbank Fair Expressz kölcsöne kínálja a legalacsonyabb kamatokat: a THM 10,97 százalék, a törlesztő pedig 32 207 forint a második hónaptól.  

Ha inkább 5 000 000 forintra van szükséged, ugyanilyen kedvező kamatozás mellett veheted fel a Sberbank Fair Plusz szintén árgaranciás személyi kölcsönét. Ha vállalod, hogy a bankhoz érkezik a nettó 250 000 forint feletti fizetésed, már 7,66 százalékos THM-mel is elérheted a kölcsönt. A törlesztőrészlet a második hónaptól 86 092 forint a 72 hónapos futamidő alatt. Ugyanilyen feltételek mellett az Erste Most személyi kölcsön is ideális lehet az autóvásárlásához: szabadon felhasználható és fix kamatozású, a THM 8,77 százalék, a törlesztő pedig 87 642 forint havonta.

Nem csak az olcsósága miatt a legkedveltebb a személyi kölcsön használt autó hitelre vásárlására:
 

 • rugalmas, szabadon elkölthető bármire. Ha megvetted a kocsit és még marad, rendezheted belőle akár a téligumit vagy a papírokat is.
 • Könnyen igényelhető: elég egy jövedelmigazolás és a személyes okiratok. Az autóhitelként használható személyi kölcsön igénylésének menetéről részletes cikket írtunk.
 • Akár 7 millió forintot is felvehetsz.
 • A kamatozás a legtöbb személyi kölcsönnél kiszámítható, végig fix.
   

A személyi kölcsön legnagyobb előnye azonban mégis az lehet sokak számára, hogy az igényléséhez nincs szükség semmilyen önerőre. Ez azt jelenti, hogy nem kell az autóvásárlásnál önrészt fizetnünk, akár a vételár 100 százalékát rendezhetjük a kölcsönből. Sőt, fedezetre sincs szükség, így az autó végig a mi tulajdonunkban marad.

 

Lízing vagy autóhitel? Melyik lehet a nyerő?

 

A személyi kölcsön mellett a másik népszerű finanszírozási konstrukció a lízing. A két megoldás között jelentős különbségek vannak: pénzügyi lízingelésnél az autó nincs a tulajdonunkban egészen addig, amíg a futamidő végén ki nem fizetjük a törlesztőrészletek után a maradványértékét a kocsinak, de választhatjuk azt is, hogy inkább egy új jármű lízingelésébe kezdünk és visszaadjuk, amit eddig használtunk és fizettünk érte havonta.

 

Lízingelésnél jellemzően önrészt kell fizetnünk, bizonyos esetekben pedig fedezetet is kérhet a lízingelést bonyolítót tulajdonos. A lízing ugyanakkor több autógyártónál is igen jó kamatozás mellett érhető el, amelyek némely esetben még jobbak is lehetnek, mint a személyi kölcsönök kamatai. Melyik mikor éri meg? Részletek ebben a cikkben.

 

Állami támogatás autóvásárlásra

 

Legalább háromgyerekes családok igényelhetnek állami támogatást 7 személyes autó vásárlására. Tudj meg mindent a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról a cikkben.

 

Ne spórolj a biztonságon, cserélj időben!

 

Átböngészve a nagyobb használtautó-portálok kínálatát gyorsan feltűnhet, hogy 3 millió forintból 10 év alatti, modern biztonsági berendezésekkel felszerelt autót vásárolhatunk, ami akár több mint 5 évig is kiszolgálhat minket. Természetesen a vásárlás előtt alaposan vizsgáld meg az autó műszaki állapotát, akár egy szakértő segítségével. Ha kell, vidd el egy tesztkörre is, és figyelj a motor hangjára, nézd meg, hogy minden simán megy-e fékezésnél és váltásnál.

 

Persze az óvatosság nem csak az autó műszaki állapotával kapcsolatban indokolt. Alaposan gondold át, hogy milyen forrásból és hogyan fogod fizetni a fenntartás költségeit, hiszen a kiadások nem állnak meg a vételár rendezésénél, ráadásul a törlesztőrészletet is fizetned kell majd a megadott futamidőn keresztül. A személyi kölcsön ebben is segíthet, de egyéni helyzetedtől és igényeidtől függ, hogy melyik finanszírozási megoldás lehet számodra a legjobb. Azonban mindenképpen érdemes alaposan átnézned az ajánlatokat választás előtt, akár lízingre, akár személyi kölcsönre esik a választásod. 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!