Még a rossz idő ellen is köthetünk biztosítást

Ettől félünk a nyaraláson a legjobban: lopás, baleset, rossz idő

Még a rossz idő ellen is köthetünk biztosítást

Ettől félünk a nyaraláson a legjobban: lopás, baleset, rossz idő

Bank360 tartalom
2022-05-05 Frissítve: 2022-05-20
2022-05-05 Frissítve: 2022-05-20
21371281

Sokkal jobban félnek attól a magyar turisták attól, hogy a nyaralás alatt megbetegednek, balesetet szenvednek vagy meglopják őket, mint, hogy rossz lesz az idő, vagy csalódást okoz a szállás. Szerencsére ezek közül szinte már mindenre lehet biztosítást kötni.

 

A Generali Biztosító reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek közel 60 százaléka szinte biztosan eltölt néhány napot egy belföldi üdülőhelyen, 47 százalékuk idén biztosan nem lépi át a határt a nyári hónapokban. Csupán a magyarok ötöde szeretne meglátogatni külföldi és hazai úti célokat is a nyáron. Ebben a szezonban a legtöbben biztosra mennek, és nem kockáztatják meg a nagyobb utakat az újra és újra felbukkanó koronavírus és a háború árnyékában.

 

A felmérés szerint a külföldi nyaralás inkább a Budapesten és a nagyobb városokban élőkre, valamint a felsőfokú végzettségűekre jellemző. Ez arra utal, hogy az úticélok kiválasztásában valóban döntő szerepet játszanak az anyagi lehetőségek, ez pedig még a belföldön vakációzók között is megmutatkozik. A korosztályok közül a 30 év alatti fiatalok körében a legkiugróbb az utazási kedv, őket pedig az 50-es, 60-as magyarok követik. 

 

Az életkor a nyaralóhely kiválasztásánál is jelentős szempontnak bizonyul, hiszen míg az idősebbek elsősorban a nyugalmasabb fürdőhelyeket és wellness-létesítményeket keresik, addig a legfiatalabbak a mozgalmas, kulináris élményeket kínáló helyeket (például borvidékek), a 30-39 éves korosztály pedig a gyermekbarát környezetet.

 

Összességében egyébként továbbra is a Balaton a legnépszerűbb hazai turisztikai célpont, ha nyaralóhelyet kell választani, akkor a magyarok 36 százalékának azonnal ez jut eszébe. Szorosan követik a wellness-központok és gyakorlatilag bármilyen víz közeli úti cél. A hegyvidéki kikapcsolódások is egyre felkapottabbak, valószínűleg a nyugodtabb, kevésbé forgalmas környezet miatt. A megkérdezettek 15 százaléka szerint mindegy is, hogy hová jut el az idei nyári szezonban, az egyetlen szempont a kedvező ár.

 

A gondos tervezés, az anyagi lehetőségek és az utazási preferenciák felállítása sem garantálhatja mindig azt, hogy a megszervezett álomnyaralás pontosan úgy sikerül, ahogy azt elképzeltük. A Generali kutatása azt is felmérte, hogy mitől félnek a magyarok leginkább a nyaraláson. A válaszadók elsősorban a saját és családjuk egészségét veszélyeztető hirtelen megbetegedésektől és balesetektől tartanak (82 százalék), ezt követi az értékes tárgyak vagy készpénz eltűnése és a lopások (78 százalék). 

 

Sokaknál kifejezetten nagyot ront az üdülés élvezeti értékén, ha megérkezéskor csalódnak a szálláshelyben (59 százalék). Emellett a megkérdezettek több mint fele fél attól, hogy a szabadnapok és a befizetett összegek is pocsékba mennek a rossz időjárás miatt (53 százalék), miközben ezzel a tényezővel valójában nem tudnak előre kalkulálni, sem változtatni rajta.

 

Ha a káreseményt vagy kellemetlenség bekövetkeztét nem is tudjuk vele megelőzni, a nehéz helyzet elhárításában, a káraink megtérítésében segít az utasbiztosítás, amit könnyen és gyorsan megköthetünk online is. Erről a lehetőségről még akkor sem maradunk le, ha  közvetlenül az indulás előtt jut eszünkbe vagy akkor lesz rá csak időnk. Egy utasbiztosítás filléres kiadásnak számít a külföldi nyaralás költségéhez képest, de nagy segítséget nyújthat már az ügyintézésben is, ha baj ér bennünket a nyaralás alatt. 

 

Ma már egyébként akár a rossz időre is lehet biztosítást kötni, de annál azért vigyáznak rá a biztosítók, hogy csak addig lehessen ilyenre szerződni, amíg az időjárásjelentésekből nem világos, hogy mi vár majd ránk a nyaralás helyszínén.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!