Tetőn szerelik a napelemet

Még három hetet kapnak az ingyen napelemre pályázók

Tetőn szerelik a napelemet

Még három hetet kapnak az ingyen napelemre pályázók

Bank360 tartalom
2021-12-22 Frissítve: 2022-01-18
2021-12-22 Frissítve: 2022-01-18
17819245

Az eredetileg tervezett három héthez még 20 napot kapnak azok, akik indulni akarnak a rendkívül kedvező napelemes pályázat ingyen millióiért. A beadási sorrend nem számít, de a pályázni csak úgy lehet, ha már van előszerződésünk a kivitelezővel.

 

Meghosszabbítják a lakossági napelem pályázat beadási határideje - tette közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az ITM a nagy érdeklődéssel indokolj azt, hogy a határidő húsz nappal meghosszabbodik. A december 6-án indult pályázatra több szakaszban lehet jelentkezni, hetente újabb megyék kapcsolódnak be, így Pest megyében és Budapesten például még csak a jövő hét elején nyílik meg a lehetőség.

A jelentkezőknek adott plusz 20 nap minden határidőre és megyére vonatkozik, azokra is, amelyeknél már napokon belül lejárna. Az új határidőkkel Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyéből január 16-án 18 óráig lehet pályázni. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakosai január 23-án 18 óráig indulhatnak, míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből január 30-án 18 óráig. A negyedik, utolsó szakasz december 27-én 17 órától indul majd Budapest és Pest megye lakói számára, ők február 6-án 18 óráig nyújthatnak be pályázatot az új határidővel.

 

A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke napelemekre bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint. A pályázatok benyújtásának sorrendje nem számít, minden, határidőn belül benyújtott kérelmet elbírálnak. A jövedelmi feltételeket teljesítő pályázók egy objektív rendszer alapján kapnak pontszámot, amely előnyben részesíti a gyermeket nevelőket és a fejlesztendő járásokban élőket. A pályázat a 4,85 millió forint alatti átlagos jövedelmű tulajdonosok esetén vehető igénybe.

 

A benyújtás feltétele az előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval. Ezek a cégek és szakemberek megtalálhatók a pályázati honlapon, érdemes mielőbb felvenni velük a kapcsolatot, mert a sok érdeklődő miatt egy-egy régióban elfogyhat a kapacitás. Arra is számítani kell, hogy esetleg nem sikerül generálkivitelezőt találni valahol, és ebben az esetben több vállalkozóval kell szerződni.

 

Ez a lehetőség a támogatás magas összege mellett azért is számít kivételesen kedvezőnek, mert nem kell önerő. Mivel a teljes költséget az állam állja, érdemes azt is megfontolni, hogy az energetikai korszerűsítéssel együtt érdemes-e további felújítást elvégezni, amire szintén vannak kedvező lehetőségek, mint például az otthonfelújítási támogatás.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!