Síeléshez érdemes utasbiztosítást kötni

Négy és húszezer forintért is köthetünk biztosítást ugyanarra a síelésre: mi alapján érdemes választani?

Síeléshez érdemes utasbiztosítást kötni

Négy és húszezer forintért is köthetünk biztosítást ugyanarra a síelésre: mi alapján érdemes választani?

Vrazsovits Rita
2023-12-21 Frissítve: 2024-03-04
2023-12-21 Frissítve: 2024-03-04
36416803

Utasbiztosítás nélkül nem érdemes elindulni külföldre síelni, hiszen számos olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol jól jön a biztosító segítsége. A síszezonban elérhető ajánlatok között azonban jelentős különbségek vannak, ugyanarra az ausztriai síútra lehet kötni biztosítást négyezer és húszezer forintért is, attól függően, hogy milyen szempontokat tartunk fontosnak. Az ideális biztosítás kiválasztásához érdemes összehasonlítani az ajánlatokat. 

 

Ha Ausztriába, egy nyolc napos sítúrával számolva hasonlítjuk össze az ajánlatokat, a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával találhatunk biztosítást 4060 forintért. Ez egy alapbiztosítás, ami síelés vagy snowboardozás közben elszenvedett balesetekre vállal kockázatot, más téli sportokra nem. Nem fedezi azt, ha a biztosított okoz valaki másnak balesetet, és akkor sem számíthat kártérítésre, ha a sportfelszerelés sérül meg sportolás közben, legyen szó bérelt vagy saját eszközökről. Az olcsóbb, 4000-5000 forint körüli ajánlatok közül akkor érdemes választani, ha nem autóval indulunk útnak, ezek ugyanis nem tartalmaznak autós asszisztencia szolgáltatást. Néhány száz forinttal drágábban már találhatunk olyan biztosítást, amely fizet akkor, ha valami történne a sífelszereléssel.

 

Ha szintén autós asszisztencia nélkül indulnánk útnak, de nemcsak síelni szeretnénk, hanem valamilyen extrémebb téli sportot is kipróbálnánk, akkor a biztosítás díja közel 6800 forintról indul, vagyis több mint 2000 forinttal drágább, mint az alapbiztosítás. Ez az ár elmehet egészen akár 15 ezer forintig is, de ebben az esetben már limit nélkül térít a biztosító, ha valamilyen orvosi ellátásra lenne szükség. 

 

Az autós asszisztencia megdobja az árat, de hasznos, ha van

 

Valamivel drágább biztosításokat találunk, ha autós asszisztencia szolgáltatást is szeretnénk igénybe venni, de amennyiben kocsival indulunk el, érdemes biztosra menni. Így ha történik valami útközben az autóval, azonnal segítséget tudunk hívni, és a biztosító nemcsak a felmerülő költségeket fedezi, szükség esetén a szervezést is átvállalja helyettünk, legyen szó az autó elszállításáról vagy saját jármű híján a hazajutásról. 

 

Szintén egy nyolc naposra tervezett ausztriai síelésre kalkulálva a legolcsóbb biztosítást 7390 forintért találjuk meg, de érdemes megnézni több ajánlatot is, ugyanis az autós asszisztencia szolgáltatások sem egyformák. Van olyan biztosító, ahol szükség esetén szerveznek bérautót, míg máshol ez nincs benne a csomagban, emellett a biztosítási összegek között is jelentős eltérések lehetnek. 

 

A legdrágább biztosítási díjakra akkor számíthatunk, ha autóval utazunk és extrém sportos kiegészítést is szeretnénk választani. Ebben az esetben nyolc napra egy fő nem ússza meg 8400 forint alatt, ami több mint kétszer annyiba kerül, mint a legolcsóbb ajánlat, autós és extrém sportos kiegészítés nélkül. A drágább csomagok pedig akár közel 20 ezer forintba is kerülhetnek, de ha ezek közül választunk, jelentősen magasabb, sőt akár limit nélküli térítési összeget is kínálnak a biztosítók.

 

Fontos összehasonlítani, mielőtt választunk

 

A fenti példa kalkulációk alapján ugyanarra a nyolc napra tervezett, ausztriai téli sportos kirándulásra találhatunk 4 és 20 ezer forintért is biztosítást, az pedig attól függően változik, hogy az alapszolgáltatást milyen szolgáltatásokkal szeretnénk kiegészíteni. Mielőtt bármelyiket megkötjük, érdemes összehasonlítani több ajánlatot is, ideértve a biztosítási összegekre vonatkozó részeket, illetve a biztosított sporttevékenységek listáját is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!