Síbiztosítás

Síelj biztonságban: biztosítás nélkül egy vagyonba kerül, ha baleset ér

Síbiztosítás

Síelj biztonságban: biztosítás nélkül egy vagyonba kerül, ha baleset ér

Vrazsovits Rita
2022-03-01 Frissítve: 2023-12-21
2022-03-01 Frissítve: 2023-12-21
19175890

Síelés az Alpokban, hórafting Szlovákiában, esetleg a snowboardot próbálnánk ki? A sport szeretetén túl is van közös jellemzője a felsoroltaknak: mindegyiket jobb utasbiztosítással csinálni. Egy jó biztosítással továbbá nem csak az utazás és sport közben felmerülő kellemetlenségeket háríthatjuk el könnyebben, de a koronavírussal kapcsolatos megbetegedésre is térít.

 

Ha külföldre utazunk sportolni, igénybe vehetünk kifejezetten sportolásra szóló biztosítást. Ezek elsősorban hobbisportolók, sportolást tervező kirándulók számára elérhetőek, a profikkal és az amatőr versenyzőkkel általában külön foglalkoznak a biztosítók, hiszen a sportversenyeken eltérnek a körülmények egy sportos kirándulástól. 

 

A mindenki által elérhető hobbisportolás során is védelmet nyújtó biztosítások fő profilja a balesetbiztosítás. Ha a kirándulásnak csak egy kis részét töltjük sportolással, akkor elég lehet az utasbiztosítás mellé egy kiegészítő biztosítás az alap utasbiztosítás mellé. 

 

Egy utasbiztosításnál fontos, hogy előre átgondoljuk, mire vennénk igénybe és ha nem vagyunk biztosak benne, hogy az általunk űzni kívánt tevékenység benne van-e a fedezetekben, inkább kérdezzünk rá a szolgáltatónál, mert az utasbiztosítás a helyszínen már nem módosítható.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

A Covid fedezet már alap az utasbiztosításoknál

Az utasbiztosításoknál ma már általánosnak tekinthető, hogy elérhető Covid fedezet is. A koronavírus-fertőzés esetén térítő szolgáltatások az egészségügyi fedezeteket terjesztik ki a coviddal történő megbetegedésre, de elérhetőek olyan termékek is, amelyek a megbetegedéssel kapcsolatban felmerülő járulékos költségeket is fedezik, mint például a szállás vagy az étkezés.

 

A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorának segítségével megvizsgáltuk, hogy milyen ajánlatok várják azokat, akik síelni indulnának Ausztriába vagy Szlovéniába a következő hetekben. Az utazás a tervek szerint egy hétig tart, amelyre két felnőtt utazik el egy négyéves autóval. 

 

Az Aegon Biztosító Világlátó Szlalom Ezüst utasbiztosítása erre a relációra, két főre 6860 forintba kerül. Ezért cserébe orvosi ellátásra a maximum térítés 25 millió forint, az útipoggyászt pedig 150 ezer forintig téríti a biztosító. Műszaki cikkenként 20 ezer forint a felső határ. Saját tulajdonú sí-, snowboard felszerelésre vonatkozó térítés legfeljebb 100 ezer forint, ezt a poggyászkár limiten belül rendezi a biztosító. Bérelt felszerelésekre vonatkozóan nincs térítés. A Covid-19 fertőzéssel kapcsolatos sürgősségi orvosi költségeket 5 millió forintig fizeti a biztosító.

 

Valamivel drágább ugyanennek a csomagnak az Arany verziója, ezt megkötni 10 500 forintba kerül. Az orvosi ellátást maximum 60 millió, a coviddal összefüggő ellátást pedig 15 millió forintig téríti az Aegon. A bérelt sífelszerelés elvesztésére továbbra sem fizetnek, és ugyanez igaz a Platina csomagokra is. 

Téli sportokra szóló utasbiztosítást lehet választani az Allianznál is. Az extrém sportokra térítő csomag fedezi a pályán kívüli sportoláson felül a versenyre való felkészülést és a versenyzést is. A Télisport csomag 11 550 forintért köthető meg, az alábbi térítésekkel:

 

  • orvosi ellátás: maximum 65 millió forintig,
  • covid esetén: maximum 65 millió forintig,
  • útipoggyász: 300 ezer forintig, tárgyankénti limit műszaki cikkeknél 150 ezer forint.
  • saját tulajdonú sí-, snowboard felszerelésre vonatkozó térítés maximum 300 ezer forint, bérelt felszerelésnél ugyanez a határ 100 ezer forint.

 

Bármelyik csomagot is válasszuk, síbérlet biztosítással jön, a Platina szintű szolgáltatás ezen felül 30 ezer forintig téríti azt is, ha bezárna a síterep. Ha autós asszisztenciára is szükségünk van, akkor a biztosítás díja 14 ezer forint. 

 

Három csomag érhető el az UNION Biztosítónál, ezek a téli sportoláshoz ajánlott HóBarát utasbiztosítások. A kék csomag 7280 forintért köthető meg két fő részére, a piros 9660, a fekete pedig 10 200 forintba kerül. A térítések között jelentős különbségeket találhatunk: míg az olcsóbb ajánlatnál az orvosi ellátásra legfeljebb 10 millió forintot térít a biztosító, a fekete csomagnál ez az érték akár a 200 millió forintot is elérheti. Útipoggyászra 200-450 ezer forint közötti összegre lehet számítani, műszaki cikkenként 50-100 ezer forint között van a maximum térítés, a választott csomagtól függően. A saját vagy bérelt sífelszerelést a poggyászkár limiet belül téríti meg a biztosító, 100-400 ezer forint között. 

 

Piros és Fekete csomagjuk mellé választható kiegészítő biztosítás is, amivel pályán kívüli lesiklásra nyújtanak felelősségbiztosítást, illetve mentés-keresés fedezetet. A Fekete, legmagasabb presztízsű csomag útlemondás biztosítással ötvözve a síbérletet is téríti, 200 ezer forintig.

 

Sok ajánlat van, érdemes összehasonlítani és a biztosítást az úthoz igazítani

Egy utasbiztosítás megkötése mindössze néhány percet vesz igénybe, egy rövidebb nyaralásra pedig a költség is alacsony, mindössze néhány ezer forint. Ennek ellenére érdemes alaposan tanulmányozni az ajánlatokat, hiszen az ördög a részletekben bújik meg. 

 

Ha például nem saját, hanem bérelt sífelszerelést használunk, de arra nem térít a biztosító, akkor hiába kötöttük meg a biztosítást, komoly költségekre számíthatunk, ha elveszik vagy megsérül a síléc. Szintén ilyen szempont lehet az autós asszisztencia: ha olyan csomagot választunk, amiben nem szerepel ez a szolgáltatás, és az utazás alatt történik valami az autóval, akkor hiába kötöttük meg a biztosítást, utólag már nem fogunk tudni módosítani a csomagon. Célszerű tehát minden esetben az utazás körülményeihez igazítani a biztosítást is, így megkímélhetjük magunkat a kellemetlen meglepetésektől és annak anyagi következményeitől - tanácsolja a Bank360.hu.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!