Pénzkérdés

Pénzkérdés: már bármelyik vállalkozás elfogadhat bankkártyát, csak egy telefon kell hozzá

Pénzkérdés

Pénzkérdés: már bármelyik vállalkozás elfogadhat bankkártyát, csak egy telefon kell hozzá

Herman Bernadett
2023-12-14 Frissítve: 2024-01-25
2023-12-14 Frissítve: 2024-01-25
36324139

Ricsi és Roni vendégei egyre többször jelzik, hogy szívesebben fizetnének bankkártyával, mint készpénzben vagy átutalással, ami nehézkes. Azt gondolták, ennek az elintézése bonyolult folyamat lesz, de a Pénzkérdés szakértői megmutatták, egy okostelefont is pillanatok alatt POS-terminállá lehet alakítani, és már mehet is az elektronikus fizetés. 

 

Ricsi személyi edzőként dolgozik, Roni, a felesége pedig stílustanácsadó, mindketten egyéni vállalkozók. Bár 2021. január 1-je óta az online pénztárgéppel rendelkező szolgáltatóknak és kereskedőknek kötelező biztosítaniuk az elektronikus fizetési lehetőséget, ők mentesülnek ez alól, hiszen online pénztárgépük sincs. A vendégeik viszont egyre gyakrabban kérdeznek rá, hogy fizethetnének-e bankkártyával, mivel nem szeretik a készpénzes fizetést, és a banki átutalást is macerásnak tartják. 

 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/y_mNaqMhfEc.jpg?itok=8ConJVHc","video_url":"https://youtu.be/y_mNaqMhfEc","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

Vállalkozóként azonban nagyon sok teher hárul rájuk, rengeteg az adminisztráció, egész nap szaladgálnak, vezetik a háztartást, nevelik a lányukat, ezért eddig nem nagyon volt idejük arra, hogy bankkártyás terminált intézzenek maguknak. Azt gondolták, ez bonyolult és költséges folyamat lenne. A vendégek elvárásait azonban nem szabad félvállról venni, és a világ is az elektronikus fizetési megoldások felé halad, ezért felkeresték Herman Bernadettet, a Bank360.hu szakértőjét, hogy adjon tanácsot. Ő és Fabók György, az OTP Bank kártyaelfogadási területének értékesítési vezetője segítenek a házaspárnak, hogyan tudják egyszerűen átalakítani akár a saját mobiltelefonjukat bankkártyás terminállá.  

 

Csak egy okostelefonra van szükség

 

Régebben valóban POS-terminált kellett igényelni a bankkártyák elfogadásához, de az új technológiáknak köszönhetően már egy androidos, NFC-képes mobiltelefont is alkalmassá lehet tenni a bankkártyák elfogadására. (Az iPhone-okkal sajnos nem működnek a most elérhető technológiák, de úgy tudni, az Apple már dolgozik ilyen fejlesztésen.)

 

Egy alkalmazást, a SimpleBusinesst kell csupán letölteniük a felhasználóknak, akik gyorsan online szerződést köthetnek a szolgáltatóval, az OTP Mobile-lal, amely hamarosan aktiválja a szolgáltatást. Innentől kezdve a mobiltelefon el fogja tudni fogadni a vendégek bankkártyáit, feltéve, hogy azok érintőkártyák (Magyarországon jóformán minden bankkártyának van ilyen funkciója már), illetve az összes NFC-képes okoseszközbe digitalizált bankkártyát. Vagyis mobiltelefonnal, okosórával is lehet majd fizetni a terminállá változtatott mobiltelefonokon. 

 

Ezt a megoldást minden olyan vállalkozó könnyen bevezetheti, akinek eddig eszébe se jutott a kártyás vásárlást biztosítani. Lehet akár fodrász, manikűrös, vízvezetékszerelő vagy éppen bébiszitter. Akár egy iskolai karácsonyi vásáron, vagy egy iskolai rendezvény büféjében is könnyen biztosítani lehet így a kártyás vásárlást. Nem kell többé azzal foglalkoznia senkinek, hogy ad vissza a nagy címletű készpénzből, vagy mit kezdjen a rengeteg felhalmozott apróval. 

A teljes videót itt nézheted meg

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!