A legszebb falusi CSOK-os települések

15 település, ahol érdemes elgondolkodni a falusi CSOK-on

A legszebb falusi CSOK-os települések

15 település, ahol érdemes elgondolkodni a falusi CSOK-on

Sipos Ákos
2019-04-16 Frissítve: 2020-09-11
2019-04-16 Frissítve: 2020-09-11
3638655

 

A falusi CSOK 2486 településen érhető el. Ezek közül kiválasztottunk 15-öt, amelyben rengeteg lehetőséget látunk arra, hogy akár újrakezdjük az életünket.

 

A szempontok:

  • Legyen a közelben nagyváros, ahol jó munkát lehet találni.

  • Legyen a közelben jó iskola.

  • Legyen jó a közlekedés.

  • Lehetőleg lehessen egész évben pénzt keresni valamiből (pl. turizmus).

 

És akkor a lista:

 

Sződ

 

Átlagos négyzetméterár: 316 000 Ft/m2.

A főváros környékén a sok kiköltöző miatt a települések lélekszáma általában nőtt. Pár helyen, így például Sződön fel lehet venni a falusi CSOK-ot. Kimondottan jó a közlekedés, vonattal 35 perc a Nyugati pályaudvar, a falu mellett megy el az M2-es autópálya. Az új házak ára 40 millió forint körül van.

 

Szigetcsép

 

Átlagos négyzetméterár: 329 000 Ft/m2.

A Csepel-szigeten még mindig megfizethetők a házak. A Duna menti településről a HÉV 55 perc alatt a Közvágóhídon van. Sok újépítésű házat kínálnak, ezeknek a körülbelüli ára 30 millió forint.

 

Perbál

 

Átlagos négyzetméterár: 279 000 Ft/m2.

A budai oldal egyik legfelkapottabb településétől, Telkitől a második falu. A főváros autóval kb. 35 perc. A négyzetméter ár megfizethető, messze elmarad a belvárosi áraktól.

 

Alcsútdoboz

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Gyönyörű környék, közel az M7-es autópályához, így autóval Budapest könnyen elérhető. A térség gyorsan fejlődik, a faluban kisvasút, pár kilométeres körzetben több sportlétesítmény is található. A házak 15 millió forinttól elérhetőek.

 

Lovasberény

 

Átlagos négyzetméterár: 119 000 Ft/m2.

Szép fekvésű falu 20 km-re Székesfehérvártól, jó buszos összeköttetéssel. Budapest 55 km-re van, az autópálya pedig mindössze 10 km-re, ahogyan a Velencei-tó is.

 

Pécsely

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

A Balaton-felvidék egyik legszebb fekvésű faluja. A környéken dinamikusan fejlődik a turizmus. Veszprém és a Balaton is nagyon közel van, igaz, csak autóval érdemes közlekedni. Kis házaktól a palotákig kínálnak eladásra ingatlanokat.

 

Eplény

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Magyarország egyik legjobb sípályája található a faluban. Veszprém 20 kilométerre van, ahonnan akár be is lehet járni dolgozni. Nincs sok ház a piacon, főleg panzióként is hasznosítható ingatlanokat kínálnak eladásra.

 

Fonyód

 

Átlagos négyzetméterár: 236 000 Ft/m2.

Fonyód hivatalosan város, működik két középiskola, vásárlásra sok lehetőség van, és van a településen hajókikötő is - és természetesen a Balaton. A házak mellett vannak eladó lakások is, ha valaki nem ragaszkodik a kerthez.

 

Tihany

 

Átlagos négyzetméterár: 1 045 000 Ft/m2.

A Falusi CSOK az ország egyik legdrágább településén is elérhető. Balatonfüreddel jó a buszos összeköttetés. A millió feletti átlagos négyzetméter a luxusvillák miatt van, az olcsóbb ingatlanok 500 000 forintos négyzetméterár felett érhetőek el.

 

Tiszasziget

 

Átlagos négyzetméterár: 141 000 Ft/m2.

A Szegedtől kb. 10 km-re lévő határmenti település akár bicikliúton is megközelíthető. Itt található Magyarország legmélyebb pontja. Az ingatlanok olcsók, egy kisebb ház már akár 10 millió forint alatt is megvehető.

 

Fertőd

 

Átlagos négyzetméterár: 354 000 Ft/m2.

Fertőd jó bázis lehet, ha a szülők Ausztriában vállalnak munkát. Ez meglátszik az ingatlan árakon is, viszont a Falusi CSOK segítségével nem elérhetetlen a lakásvásárlás.

 

Őriszentpéter

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Az Őrség meseszép központjában ugyan kevés a munkalehetőség, de a turizmus folyamatosan fejlődik. Az ingatlanárak terén nagy a szórás, eladó házakat 5 és 50 millió forint között hirdetnek.

 

Villány

 

Átlagos négyzetméterár: 165 000 Ft/m2.

Meglepő, de akár a borvidék kellős közepén is vásárolhatsz egy házat a Falusi CSOK-ból. Itt is nagy a szórás az ingatlanárak között, régebbi házak akár bőven 15 millió forint alatt is megvehetők.

 

Gönyű

 

Átlagos négyzetméterár: 172 000 Ft/m2.

A duna-parti falu kb. 15 km-re fekszik Győrtől, ahol rengeteg jól fizető munkalehetőség található. Több eladó régi házat hirdetnek 20 millió forint alatt, de 30 millió forintért kínálnak újépítésű ingatlanokat is.

 

Demjén

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Egerből autóval kb. 20 perc alatt el lehet jutni Demjénbe. A Termál Völgybe egész évben jönnek a turisták, ez meglátszik az ingatlan kínálaton is: főleg több tízmilliós luxusházakat hirdetnek, de kifogható egy-két régebbi ház is, természetesen jutányosabb áron.

 

Itt találod a teljes településlistát, interaktív térképpel.

 

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan igényeld a CSOK-ot, olvasd el a cikkünket.

 

Éppen családalapítás előtt állsz, és a CSOK mellé jól jönne a segítség? A babaváró hitel szabad felhasználású személyi kölcsön, tehát bármire fordítható, akár ingatlancélra is.

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!