A legszebb falusi CSOK-os települések

15 település, ahol érdemes elgondolkodni a falusi CSOK-on

A legszebb falusi CSOK-os települések

15 település, ahol érdemes elgondolkodni a falusi CSOK-on

Sipos Ákos
2019-04-16 Frissítve: 2022-05-16
2019-04-16 Frissítve: 2022-05-16
3638655

 

A falusi CSOK 2486 településen érhető el. Ezek közül kiválasztottunk 15-öt, amelyben rengeteg lehetőséget látunk arra, hogy akár újrakezdjük az életünket.

 

A szempontok:

  • Legyen a közelben nagyváros, ahol jó munkát lehet találni.

  • Legyen a közelben jó iskola.

  • Legyen jó a közlekedés.

  • Lehetőleg lehessen egész évben pénzt keresni valamiből (pl. turizmus).

 

És akkor a lista:

 

Sződ

 

Átlagos négyzetméterár: 316 000 Ft/m2.

A főváros környékén a sok kiköltöző miatt a települések lélekszáma általában nőtt. Pár helyen, így például Sződön fel lehet venni a falusi CSOK-ot. Kimondottan jó a közlekedés, vonattal 35 perc a Nyugati pályaudvar, a falu mellett megy el az M2-es autópálya. Az új házak ára 40 millió forint körül van.

 

Szigetcsép

 

Átlagos négyzetméterár: 329 000 Ft/m2.

A Csepel-szigeten még mindig megfizethetők a házak. A Duna menti településről a HÉV 55 perc alatt a Közvágóhídon van. Sok újépítésű házat kínálnak, ezeknek a körülbelüli ára 30 millió forint.

 

Perbál

 

Átlagos négyzetméterár: 279 000 Ft/m2.

A budai oldal egyik legfelkapottabb településétől, Telkitől a második falu. A főváros autóval kb. 35 perc. A négyzetméter ár megfizethető, messze elmarad a belvárosi áraktól.

 

Alcsútdoboz

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Gyönyörű környék, közel az M7-es autópályához, így autóval Budapest könnyen elérhető. A térség gyorsan fejlődik, a faluban kisvasút, pár kilométeres körzetben több sportlétesítmény is található. A házak 15 millió forinttól elérhetőek.

 

Lovasberény

 

Átlagos négyzetméterár: 119 000 Ft/m2.

Szép fekvésű falu 20 km-re Székesfehérvártól, jó buszos összeköttetéssel. Budapest 55 km-re van, az autópálya pedig mindössze 10 km-re, ahogyan a Velencei-tó is.

 

Pécsely

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

A Balaton-felvidék egyik legszebb fekvésű faluja. A környéken dinamikusan fejlődik a turizmus. Veszprém és a Balaton is nagyon közel van, igaz, csak autóval érdemes közlekedni. Kis házaktól a palotákig kínálnak eladásra ingatlanokat.

 

Eplény

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Magyarország egyik legjobb sípályája található a faluban. Veszprém 20 kilométerre van, ahonnan akár be is lehet járni dolgozni. Nincs sok ház a piacon, főleg panzióként is hasznosítható ingatlanokat kínálnak eladásra.

 

Fonyód

 

Átlagos négyzetméterár: 236 000 Ft/m2.

Fonyód hivatalosan város, működik két középiskola, vásárlásra sok lehetőség van, és van a településen hajókikötő is - és természetesen a Balaton. A házak mellett vannak eladó lakások is, ha valaki nem ragaszkodik a kerthez.

 

Tihany

 

Átlagos négyzetméterár: 1 045 000 Ft/m2.

A Falusi CSOK az ország egyik legdrágább településén is elérhető. Balatonfüreddel jó a buszos összeköttetés. A millió feletti átlagos négyzetméter a luxusvillák miatt van, az olcsóbb ingatlanok 500 000 forintos négyzetméterár felett érhetőek el.

 

Tiszasziget

 

Átlagos négyzetméterár: 141 000 Ft/m2.

A Szegedtől kb. 10 km-re lévő határmenti település akár bicikliúton is megközelíthető. Itt található Magyarország legmélyebb pontja. Az ingatlanok olcsók, egy kisebb ház már akár 10 millió forint alatt is megvehető.

 

Fertőd

 

Átlagos négyzetméterár: 354 000 Ft/m2.

Fertőd jó bázis lehet, ha a szülők Ausztriában vállalnak munkát. Ez meglátszik az ingatlan árakon is, viszont a Falusi CSOK segítségével nem elérhetetlen a lakásvásárlás.

 

Őriszentpéter

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Az Őrség meseszép központjában ugyan kevés a munkalehetőség, de a turizmus folyamatosan fejlődik. Az ingatlanárak terén nagy a szórás, eladó házakat 5 és 50 millió forint között hirdetnek.

 

Villány

 

Átlagos négyzetméterár: 165 000 Ft/m2.

Meglepő, de akár a borvidék kellős közepén is vásárolhatsz egy házat a Falusi CSOK-ból. Itt is nagy a szórás az ingatlanárak között, régebbi házak akár bőven 15 millió forint alatt is megvehetők.

 

Gönyű

 

Átlagos négyzetméterár: 172 000 Ft/m2.

A duna-parti falu kb. 15 km-re fekszik Győrtől, ahol rengeteg jól fizető munkalehetőség található. Több eladó régi házat hirdetnek 20 millió forint alatt, de 30 millió forintért kínálnak újépítésű ingatlanokat is.

 

Demjén

 

Átlagos négyzetméterár: nagyon változó.

Egerből autóval kb. 20 perc alatt el lehet jutni Demjénbe. A Termál Völgybe egész évben jönnek a turisták, ez meglátszik az ingatlan kínálaton is: főleg több tízmilliós luxusházakat hirdetnek, de kifogható egy-két régebbi ház is, természetesen jutányosabb áron.

 

Itt találod a teljes településlistát, interaktív térképpel.

 

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan igényeld a CSOK-ot, olvasd el a cikkünket.

 

Éppen családalapítás előtt állsz, és a CSOK mellé jól jönne a segítség? A babaváró hitel szabad felhasználású személyi kölcsön, tehát bármire fordítható, akár ingatlancélra is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!