qvik fizetési kérelem vásárlás

Szeptembertől másképpen fizethetünk a boltokban, jön a qvik

qvik fizetési kérelem vásárlás

Szeptembertől másképpen fizethetünk a boltokban, jön a qvik

Herman Bernadett
2024-07-29 Frissítve: 2024-09-02
2024-07-29 Frissítve: 2024-09-02
40148725

Szeptembertől már úgy fizethetünk a boltokban átutalással, mintha kártyát használnánk. Az MNB és a Giro által nyújtott qvik fizetési megoldások az elsők között lesznek elérhetők az OTP Mobil által fejlesztett és üzemeltetett SimplePayt használók számára. Az azonnali utaláson és fizetési kérelmen alapuló rendszer a bankkártya-használathoz hasonlóan egyszerű és olcsó lesz, a kereskedő viszont kikerüli vele a kártyás vásárláskor fizetendő jutalékot.

 

Hamarosan elindul Magyarországon a qvik, amely egy azonnali fizetésen alapuló eljárás lesz. A lényege az, hogy kereskedők a vásárláskor fizetési kérelmet tudnak küldeni a vásárlók számára, amelyet a vevők könnyen teljesíthetnek. Ezzel kiváltható a bankkártya használata, amely a kereskedők számára költséges lehet. A fizetési kérelmek fogadásáért a fogadó félnek nem kell fizetnie, tehát a qvik-es vásárlás éppúgy díjmentes lehet a vevő számára, mintha bankkártyát használna. 

 

A Simple beszáll a qvikbe

Az OTP Mobil máris bejelentette, az első között fog megjelenni a qvik-es vásárlást támogató megoldásokkal. A SimplePay egységesített qvik QR-kódon, qvik deeplinken, és qvik NFC-n alapuló azonnali fizetési lehetőségeket is biztosít majd. A szeptemberben startoló szolgáltatás a Magyar Nemzeti Bank és a Giro iránymutatása alapján készült, célja pedig, hogy a kártyás fizetéshez képest jelentősen kedvezőbb árazású és gyorsabb tranzakciókkal könnyítsék meg a fizetési folyamatokat.

 

Olcsóbb, mint a kártyaelfogadás

A megoldás jó alternatíva lehet azoknak a vállalkozóknak, akik nyitottak az innovatív megoldásokra és a kártyaelfogadást az ezért fizetendő jutalékok miatt túlságosan költségesnek találják. Vásárlói szempontból pedig a qvik a kártyahasználat alternatívája lehet, mivel a használata kényelmes és biztonságos, valamint törvényileg ingyenes lesz az így fizetők számára. Fontos továbbá, hogy minden vásárló képes lesz a qvik-megoldásokat használni anélkül, hogy újabb alkalmazást kellene letöltenie.

 

Akár egy mobil is elég a kereskedőknek

A kereskedőktől és a szolgáltatóktól nem igényel extra fejlesztést az új fizetési lehetőség biztosítása a vásárlóknak, a SimplePay megoldásain keresztül tudják azt alkalmazni. Az OTP telefonos POS-megoldása (a mobiltelefonban lévő applikáció segítségével a mobiltelefon készülék POS-terminálként is tud működni) akár NFC alapú, érintéses átutalásos fizetést is lehetővé tesz majd. (Ha érdekelnek a részletek, nézd meg a Pénzkérdés applikációról szóló videóját.) Emellett a SimplePay fizetési megoldásokat használó vállalkozások első körben qvik QR-kódos és qvik deeplinkes fizetési lehetőséget kínálhatnak vásárlóiknak. 

 

A qvik hamar lendületet kaphat a gyors és zökkenőmentes fizetésnek köszönhetően, éppen ezért kiemelt fontosságú, melyik pénzügyi szolgáltatók állnak be korán a sorba, hiszen ők nagyobb részesedést hasíthatnak ki ebből az új piacból, és amennyiben a legnagyobb piaci szereplők beszállnak, akkor már a kisebbek sem nagyon tehetnek mást.

 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!