Kiev - orosz-ukrán háború

Háború Ukrajnában: mire elég egy biztosítás?

Kiev - orosz-ukrán háború

Háború Ukrajnában: mire elég egy biztosítás?

Bank360 tartalom
2022-02-24 Frissítve: 2022-03-10
2022-02-24 Frissítve: 2022-03-10
19119613

Oroszország csütörtök hajnalban megtámadta Ukrajnát, az utazás nem javasolt, a piros besorolás délután egy órára érkezett meg a Konzuli Szolgálattól. Bár a harcok jelenleg több száz kilométerre zajlanak Magyarországtól, az ukrán határhoz közel élőknek érdemes felkészülni minden eshetőségre, ahogyan az utazóknak is.

 

Oroszország csütörtök hajnalban megtámadta Ukrajnát, az ukrán elnök a teljes ország területén hadiállapotot vezetett be. A helyzet hetek óta feszült volt a szomszédos országban az orosz csapatok mozgósítása miatt: több légitársaság törölte a járatait, emellett a Konzuli Szolgálat is azt javasolta az Ukrajnába készülőknek még február 12-én, hogy halasszák el az utazást. Az utazásra nem javasolt térségek közé Ukrajnát február 24-én kora délután sorolta be a Konzuli Szolgálat, ami azt jelenti, hogy az Ukrajnába történő beutazás semmilyen körülmények között nem javasolt.

 

Már nem lehet biztosítást kötni

Mivel Ukrajna szerepel a piros, utazásra nem javasolt térségek között, az esetlegesen odautazó magyaroknak nincs lehetősége utasbiztosítást kötni. 

 

A határ mentén élőknek érdemes felkészülni

Bár Magyarországot közvetlenül nem érinti a háborús konfliktus, mindössze néhány órával a támadás bejelentése után máris torlódás van a határátkelőknél, sokan igyekeznek Magyarország és Lengyelország felé. Ezzel mindenképp számolniuk kell azoknak, akik a határ mentén élnek. 

Emellett a csütörtök hajnali támadást elszenvedő ukrán főváros mindössze néhány száz kilométerre fekszik a magyar határtól, és nincs rá garancia, hogy a határhoz közelebb nem történik háborús cselekmény. Ilyenkor előfordulhatnak itthon is érezhető hanghatások, közeli robbanások, amelyek kárt tehetnek az ingatlanokban vagy a járművekben. Az Ukrajnával határos településeken élőknek így érdemes több oldalról is biztosítani saját magukat, illetve értékeiket. Ilyen káreseteknél is számít azonban, hogy a biztosítás mire fizet.

 

Arról, hogy az orosz-ukrán háború milyen hatással lehet a magyar gazdaságra és ezáltal a személyes pénzügyeinkre, ebben a cikkben írtunk

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!