Háztartási balesetek biztosítók

Itt a biztosítók toplistája: ezek voltak a leggyakoribb otthoni balesetek a karantén alatt

Bank360-logo Bank360 tartalom
2020.06.08.
Frissítve: 2020-06-25 Létrehozva: 2020-06-08
9116408

A tartós otthoni bezártság minimálisan, de több otthoni balesetet okozott. A járvány okozta helyzet kapcsán kérdezte a Bank360.hu a biztosítókat a tapasztalataikról a március közepétől május végéig tartó időszakra vonatkozóan.

 

A biztosítók visszajelzései alapján ebben az időszakban otthon leginkább a kertészkedéssel és barkácsolással kapcsolatos balesetek, valamint az otthoni végtagtörések és zúzódások voltak a leggyakoribb biztosítási események, de érzékelhetően több leesésből fakadó baleset is történt, amelyek elsősorban az otthoni nagytakarításokkal és tetőkön végzett karbantartási munkálatokkal függenek össze.

 

Több termékkel is biztosíthatjuk magunkat balesetekre

A Bank360.hu szakértői felhívják a figyelmet, hogy az otthoni balesetekből fakadó kockázatokra elsősorban a jól kiválasztott balesetbiztosítás nyújt védelmet, hiszen a legtöbb felmerülő balesetre ezek a biztosítási termékek nyújtják a legkedvezőbb fedezetet.

 

Ezzel együtt a legtöbb lakásbiztosítás terméknél köthető vagy kapcsolható különdíj fejében vagy éppen ingyenesen kiegészítés a baleseteknél bekövetkező kockázatokra, ezekről részletesen itt írtunk.

 

Szintén lehetséges egy életbiztosítás mellé kötni kiegészítő balesetbiztosítást. Ebben a módozatban a haláleseten kívül rokkantság, csonttörés vagy kórházi ellátás esetén is térít a biztosító.

 

Íme a biztosítók válaszai:

 

Az elmúlt időszakban a leggyakoribb otthoni balesetek a Generali Biztosító visszajelzése szerint 

 

 • a forrázás, 
 • a kertészkedés közben bekövetkező balesetek, 
 • a tetőről való leesés, 
 • vagy éppen a barkácsolás közben elszenvedett sérülések, elcsúszások. 

 

Mint írják, ügyfeleik esetében előfordult már flexelés közbeni sérülés, kutyasétáltatás közben szerzett bokaficam, macskaharapás, lábujjtörés a kanapé lábába rúgva vagy medencetörés, létráról leesve.

 

A Groupama Biztosító azt írta válaszában, hogy tapasztalataik szerint nem váltak gyakoribbá a balesetek, azonban jellegükben történt változás. Így megnövekedett az olyan típusú balesetek száma, mint a 

 

 • kézi szerszámmal történő kézsérülés, 
 • a lábujj törések (ágyba rúgott, ajtóba rúgott, lépcsőn megbotlott), 
 • a gyerekek kartörése, 
 • valamint a felnőttek létráról/lépcsőről leesése.

 

A K&H Biztosítónál viszont érezhetően több volt a megszokottnál a ház körüli munkából adódó baleset, mint például 

 

 • láncfűrésszel, sarokköszörűvel történő baleset, melynek az lehetett oka szerintük, hogy többet voltak otthon az emberek és több idejük volt a korábban elhalasztott ház körüli teendők, felújítási jellegű munkák elvégzésére.

 

A Signal Iduna nem érzékelt jelentősebb változást a korábbi események bejelentéséhez képest. Úgy látják, náluk továbbra is a leggyakoribbak a 

 

 • csonttöréssel,  
 • térd-, boka- és karsérüléssel járó otthoni balesetek, és ezek következményeként a kórházi, műtéti, valamint táppénz térítési szolgáltatások.

 

Az elmúlt hónapokban nem tapasztalt jelentős változást az ügyfeleknél az Uniqa Biztosító sem, ugyanakkor az egyértelműen érzékelhető volt, hogy a háztartási balesetek túlnyomó többsége csonttörés volt.

 

 Az Uniqa arról tájékoztatott, hogy 

 

 • a háztartási balesetek aránya általában az összes baleset 40%-a, 
 • a maradék 60% sportolással, közlekedéssel, kerékpározással, rollerezéssel, esetleg segédmotorkerékpár használattal függ össze. 


Viszont a súlyos következményekkel járó háztartási balesetek (barkácsolás, kertészkedés, takarítás) nagyobb arányban fordulnak elő az elmúlt hetekben.

 

Az Union Biztosító tapasztalatai szerint az elmúlt időszakban a leggyakoribbak a valamilyen esés következtében bekövetkező otthoni balesetek, de a kerti, ház körüli munkák során történt balesetek, fürdőszobai, konyhai, valamint egyszerű pakolásból eredőek is nagyobb számban fordultak elő, mint korábban.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!