Háztartási balesetek biztosítók

Itt a biztosítók toplistája: ezek voltak a leggyakoribb otthoni balesetek a karantén alatt

Háztartási balesetek biztosítók

Itt a biztosítók toplistája: ezek voltak a leggyakoribb otthoni balesetek a karantén alatt

Bank360 tartalom
2020-06-08 Frissítve: 2022-01-18
2020-06-08 Frissítve: 2022-01-18
9116408

A tartós otthoni bezártság minimálisan, de több otthoni balesetet okozott. A járvány okozta helyzet kapcsán kérdezte a Bank360.hu a biztosítókat a tapasztalataikról a március közepétől május végéig tartó időszakra vonatkozóan.

 

A biztosítók visszajelzései alapján ebben az időszakban otthon leginkább a kertészkedéssel és barkácsolással kapcsolatos balesetek, valamint az otthoni végtagtörések és zúzódások voltak a leggyakoribb biztosítási események, de érzékelhetően több leesésből fakadó baleset is történt, amelyek elsősorban az otthoni nagytakarításokkal és tetőkön végzett karbantartási munkálatokkal függenek össze.

 

Több termékkel is biztosíthatjuk magunkat balesetekre

A Bank360.hu szakértői felhívják a figyelmet, hogy az otthoni balesetekből fakadó kockázatokra elsősorban a jól kiválasztott balesetbiztosítás nyújt védelmet, hiszen a legtöbb felmerülő balesetre ezek a biztosítási termékek nyújtják a legkedvezőbb fedezetet.

 

Ezzel együtt a legtöbb lakásbiztosítás terméknél köthető vagy kapcsolható különdíj fejében vagy éppen ingyenesen kiegészítés a baleseteknél bekövetkező kockázatokra, ezekről részletesen itt írtunk.

 

Szintén lehetséges egy életbiztosítás mellé kötni kiegészítő balesetbiztosítást. Ebben a módozatban a haláleseten kívül rokkantság, csonttörés vagy kórházi ellátás esetén is térít a biztosító.

 

Íme a biztosítók válaszai:

 

Az elmúlt időszakban a leggyakoribb otthoni balesetek a Generali Biztosító visszajelzése szerint 

 

  • a forrázás, 
  • a kertészkedés közben bekövetkező balesetek, 
  • a tetőről való leesés, 
  • vagy éppen a barkácsolás közben elszenvedett sérülések, elcsúszások. 

 

Mint írják, ügyfeleik esetében előfordult már flexelés közbeni sérülés, kutyasétáltatás közben szerzett bokaficam, macskaharapás, lábujjtörés a kanapé lábába rúgva vagy medencetörés, létráról leesve.

 

A Groupama Biztosító azt írta válaszában, hogy tapasztalataik szerint nem váltak gyakoribbá a balesetek, azonban jellegükben történt változás. Így megnövekedett az olyan típusú balesetek száma, mint a 

 

  • kézi szerszámmal történő kézsérülés, 
  • a lábujj törések (ágyba rúgott, ajtóba rúgott, lépcsőn megbotlott), 
  • a gyerekek kartörése, 
  • valamint a felnőttek létráról/lépcsőről leesése.

 

A K&H Biztosítónál viszont érezhetően több volt a megszokottnál a ház körüli munkából adódó baleset, mint például 

 

  • láncfűrésszel, sarokköszörűvel történő baleset, melynek az lehetett oka szerintük, hogy többet voltak otthon az emberek és több idejük volt a korábban elhalasztott ház körüli teendők, felújítási jellegű munkák elvégzésére.

 

A Signal Iduna nem érzékelt jelentősebb változást a korábbi események bejelentéséhez képest. Úgy látják, náluk továbbra is a leggyakoribbak a 

 

  • csonttöréssel,  
  • térd-, boka- és karsérüléssel járó otthoni balesetek, és ezek következményeként a kórházi, műtéti, valamint táppénz térítési szolgáltatások.

 

Az elmúlt hónapokban nem tapasztalt jelentős változást az ügyfeleknél az Uniqa Biztosító sem, ugyanakkor az egyértelműen érzékelhető volt, hogy a háztartási balesetek túlnyomó többsége csonttörés volt.

 

 Az Uniqa arról tájékoztatott, hogy 

 

  • a háztartási balesetek aránya általában az összes baleset 40%-a, 
  • a maradék 60% sportolással, közlekedéssel, kerékpározással, rollerezéssel, esetleg segédmotorkerékpár használattal függ össze. 


Viszont a súlyos következményekkel járó háztartási balesetek (barkácsolás, kertészkedés, takarítás) nagyobb arányban fordulnak elő az elmúlt hetekben.

 

Az Union Biztosító tapasztalatai szerint az elmúlt időszakban a leggyakoribbak a valamilyen esés következtében bekövetkező otthoni balesetek, de a kerti, ház körüli munkák során történt balesetek, fürdőszobai, konyhai, valamint egyszerű pakolásból eredőek is nagyobb számban fordultak elő, mint korábban.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!