Még nem késő kérni a családi szja-visszatérítést

Még hullanak a tízmilliárdok a családi szja-visszatérítésre, nem késő beszállni

Még nem késő kérni a családi szja-visszatérítést

Még hullanak a tízmilliárdok a családi szja-visszatérítésre, nem késő beszállni

Bank360 tartalom
2022-03-20 Frissítve: 2022-04-03
2022-03-20 Frissítve: 2022-04-03
19793179

A februári nagy kifizetési hullám után újabb kör nyílt meg az adózók előtt a családi szja-visszaigénylésre. Március eleje óta újabb tízmilliárdokat fizetett ki erre a NAV, és még nem késő igényelni a pénzt.

 

A családi adóvisszatérítés teljes összege már a 650 milliárd forintot közelíti; az a 106 ezer igénylő, akik az adóbevallásukban érvényesítik az adókedvezményt összességében 33 milliárd forintnyi adót kapnak vissza - írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalára felkerült bejegyzésében.

 

Ez már a családi szja-visszatérítés második köre, hiszen a többség február 14-ig megkapta a neki járó pénzt a NAV-tól. Összesen több mint 610 milliárd forintot. Ők voltak azok a családi adókedvezményre jogosultak, akik december végéig igényelték a visszatérítést, vagy a NAV eleve tudott a jogosultságukról az államkincstár családi pótlék utalásai alapján.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

Ezután már azok jönnek, akik vagy önálló szja-bevallásban vagy a NAV-tól kapott adóbevallási tervezet módosításával igénylik a visszatérítést. A NAV az idén jóval a törvényes határidő előtt, március 1-től hozzáférhetővé tette a bevallási tervezeteket. Ebben a cikkünkben írtuk le, mit kell tenni a tervezettel, hogy igényelhető ezen keresztül a családi adókedvezmény.

 

Varga Mihály közlése szerint március elseje óta további 106 ezren igényelték így a családi adóvisszatérítést, összességében 33 milliárd forintnyi adót kapnak vissza. A pénzügyminiszter arra kérte az adóhivatal vezetőjét, hogy jelentősen gyorsítsák fel a kiutalási folyamatot, így a bevallás beérkezése után 30 nap helyett már két héten belül kiutalják a visszajáró adót.

 

Arról itt írt a Bank360.hu, milyen lehetőségeink vannak a megkapott visszatérítés felhasználására. A hiteltartozás csökkentését ugyanúgy érdemes megfontolni, mint például az inflációt ellensúlyozó állampapír vásárlását, valamilyen nyugdíjcélú vagy egészségmegőrzést szolgáló megtakarítást.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!