pénz

Megjött a húsz perc alatt folyósított személyi kölcsön

pénz

Megjött a húsz perc alatt folyósított személyi kölcsön

Herman Bernadett
2023-09-28 Frissítve: 2023-10-19
2023-09-28 Frissítve: 2023-10-19
34881454

Akár 20 perc alatt személyi hitelhez juthatnak az ügyfelek a Cofidisnél, elég hozzá, ha náluk van a mobiltelefonjuk és a személyi igazolványuk. A hitelképességet ugyanis automatikusan tudja ellenőrizni a bank PSD2 irányelvnek köszönhetően, amivel várhatóan egyre több bank él majd, ez pedig jobb helyzetbe hozza az ügyfeleket. 

 

Egy hazai technológiai innovációnak köszönhetően Magyarországon elsőként a Cofidisnél érhető el személyi kölcsön úgy, hogy a pénz az igénylés elindításától számítva már akár 20 perc alatt meg is érkezik a számlánkra. Ehhez a tempóhoz nem kell meglévő ügyfélnek lenni, hiszen a fejlesztés lényege, hogy a hitelképesség igazolása és elbírálása egy automatizált folyamatban, valós időben valósul meg. A 20 perces hitelfelvételi folyamatban október 2-től maximum 3 millió forint személyi kölcsön igényelhető.


 

Több információs rendszer összehangolásával a személyes adatok igazolása, jóváhagyása, a KHR ellenőrzése, valamint az igényelt összeg átutalása automatikusan történik. Az ügyfélnek ehhez ideiglenes betekintési jogot kell adnia a más pénzintézeteknél lévő bankszámlaadataiba, ez pedig kiváltja a munkáltatói igazolást és a bankszámlakivonatot, nem kell külön beszerezni ezeket. (A Cofidis egyelőre az OTP, a K&H és az MBH Bank adatait tudja olyan módon automatikusan feldolgozni, ami a 20 perces hitelfelvételt lehetővé teszi, de ahogy ez technikailag lehetővé válik más bankoknál lévő adatokkal, tovább bővülhet az az ügyfélkör, amely igénybe tudja venni ezt a szolgáltatást.)

 

A bankszámlaadatokba való betekintést az Európai Unió nyílt bankolásról szóló PSD2 irányelve teszi lehetővé. A szabad betekintés nem automatikus, ehhez az ügyfél előzetes hozzájárulására is szükség van. Várhatóan a PSD2 adta lehetőségeket egyre több pénzintézet igyekszik majd kihasználni, ami gyorsíthatja az ügyintézést, és növelheti a versenyt a bankok között, az ügyfeleknek több lehetősége lesz a számukra legjobb ajánlatok megismerésére. 

 

A Cofidis friss kutatása szerint a magyarok több mint fele már bízik az olyan rutinszerű internetes tranzakciók biztonságában, mint például az online fizetés, online bankolás, online ügyintézés. A következő 3 hónapban hitelfelvételt tervezők 30 százaléka pedig nyitott lenne egy automatikus, emberi beavatkozás nélkül zajló, úgynevezett end-to-end hitelfelvételi folyamatra is. A 20 perces hitelfelvételi folyamatban október 2-től maximum 3 millió forint személyi kölcsön igényelhető.


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!