Casco kiegészítő balesetbiztosítás

Megéri kiegészítő balesetbiztosítást kötni a Cascohoz?

Casco kiegészítő balesetbiztosítás

Megéri kiegészítő balesetbiztosítást kötni a Cascohoz?

Bank360 tartalom
2020-06-03 Frissítve: 2022-01-18
2020-06-03 Frissítve: 2022-01-18
9067436

A KSH elmúlt évi statisztikái szerint minden évben mintegy 4-5 ezer súlyos sérüléssel járó autóbaleset történik Magyarországon, 2019-ben összesen 16.627 autós közlekedési baleset volt. Az Autóklub számai szerint az elmúlt tíz évben évente átlagosan kb. 180 ember halt meg közúti balesetekben.

 

Elég ilyenkor egy rossz döntés vagy egy vétlen szituáció, és akár életre szóló következményekkel járhat egy-egy baleset. A gépjármű-tulajdonosok elsősorban a vagyoni kárra figyelnek, azaz természetesen megkötik a szükséges kötelező felelősségbiztosítást, valamint casco-t, ugyanakkor kevesekben merül fel az emberi élet és egészség védelme.

 

A Bank360.hu megnézte, milyen kiegészítő baleseti biztosítások köthetők a casco- és kötelező biztosítások mellé.

 

Generali Biztosító

A Generali Biztosító például balesetből eredő minimum 30%-os mértékű megmaradó egészségkárosodás és halál esetén is nyújt szolgáltatást, de maximum évi 100 ezer forintot. Ez a kiegészítő biztosítás a kötelező felelősségbiztosítás mellé ingyenesen jár, vezetőknek, utasoknak egyaránt, attól függetlenül, kié a baleseti felelősség.

 

Posta Biztosító 

A Posta Biztosító Bennülők Balesetbiztosítási termékében halál esetén 1 millió forintos szolgáltatást nyújt, míg minimum 51%-os baleseti rokkantság esetén arányosan, de maximum 2 millió forintot ad. Amennyiben igényli az ügyfél, a kiegészítő szolgáltatás díja beépül a kötelező felelősségbiztosítás díjába, mértéke évi néhány ezer forint.

 

Allianz Biztosító

Az Allianz Biztosító szintén felajánlja ügyfeleinek a kiegészítő balesetbiztosítást, mégpedig egy alap és egy bővített szolgáltatással, utóbbi a magasabb szolgáltatásokat tartalmazó díjcsomagok része, azaz így ingyenesnek tekinthető. Baleseti halál esetén 250 ezer forintot, 100%-os rokkantság bekövetkeztére pedig félmillió forintot, míg kisebb arányú egészségkárosodáskor arányos biztosítási összeget fizet a társaság.

 

AEGON Biztosító

Az AEGON három csomagban ajánlja sofőr balesetbiztosítását. Ezek mindegyike közlekedési balesetek során bekövetkezett halál, rokkantság, műtét vagy egészségügyi ellátás esetén kínál kifizetési szolgáltatásokat. A három csomag évi 11 ezer forinttól több, mint 55 ezerig terjed, és akár többmilliós kockázati szolgáltatásokat is nyújt. A csomagokat egyedileg is össze lehet válogatni.

 

Egyszerű, de jobb külön kötni balesetbiztosítást

Talán elsőre nem szoktunk arra gondolni, hogy egy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás vagy casco kapcsán igénybe vegyük, vagy kérjük a baleseti kiegészítő szolgáltatást is. Érdemes átgondolni, milyen egyéb baleseti biztosítással rendelkezünk, és az egyébként leginkább kockázatos helyzetben, a közúti közlekedésben sajnálatosan felmerülő egészségkárosodásra, rokkantságra vagy akár halál esetére is kössünk kiegészítő balesetbiztosítást.

 

Érdemes tehát megnézni a gépjárműhöz - de itt megemlíthetjük a lakásbiztosításhoz vagy hitelkártyához - köthető, sok esetben az együttkötési kedvezmények miatt az ingyenesség hívószavával kecsegtető baleseti kiegészítő biztosítások mellett az önálló balesetbiztosításokat is.  Utóbbiak egyértelmű előnye az együtt kötött vagy ingyenesen módozatokhoz képest, hogy lényegesen magasabb biztosítási összegeket nyújtanak a kockázatok megtörténte esetén. Az egyéb termékekhez kapcsolt balesetbiztosítás megkötése persze egyszerűbb, hiszen egyszeri adminisztrációval elintézhető, arányosan olcsóbb vagy akár ingyenes. Ugyanakkor a biztosítási összeg alacsonyabb, mintha egy jól megválogatott kockázatokra összeállított egyedi balesetbiztosítást kötünk, valamint sok esetben a biztosítási események köre is jóval limitáltabb.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!