Sebtapasszal beköti a saját sérült ujját

Milyen balesetbiztosítási elemek vannak a lakásbiztosításokban?

Sebtapasszal beköti a saját sérült ujját

Milyen balesetbiztosítási elemek vannak a lakásbiztosításokban?

Bagyinszki Dániel
2021-08-16 Frissítve: 2023-06-08
2021-08-16 Frissítve: 2023-06-08
15599863

Nagy tehertől szabadíthat meg bennünket egy lakásbiztosítás egy váratlan helyzetben, és kiegészítő szolgáltatásai révén minket is védhet. Cikkünkben megvizsgáltuk, hogy milyen balesetbiztosítási szolgáltatásokat tartalmaz néhány biztosító lakásbiztosítása.

 

Általában otthonunkat és ingóságainkat védjük egy lakásbiztosítással, az olyan káresemények tekintetében, mint a tűzkár, csőtörés, viharkár, vagy éppenséggel egy betörés. Magyarországon, részben annak köszönhetően, hogy a CSOK és a lakáshitelek mellé kötelező az igénybevétele, a lakásbiztosítás az egyik legelterjedtebb biztosítási szolgáltatás. Nem meglepő tehát, hogy számtalan kiegészítő biztosítást lehet mellé kötni, többek között balesetbiztosítást is.

Nem egyszerű kiigazodni az ajánlatok között. Van ahol tartozik a lakásbiztosításhoz beépített balesetbiztosítás, van hol nem, továbbá a kiegészítő szolgáltatások sem egységesek, nem csak biztosítási összegeikben, hanem fedezeteiket tekintve sem.

Ezért megvizsgáltuk néhány biztosítótársaság esetén, hogy lakásbiztosításaik mellé pontosan milyen kiegészítő balesetbiztosítási csomagok köthetőek.

Az Aegon OKÉ lakásbiztosításához három olyan kiegészítő szolgáltatás elérhető, ami tartalmaz balesetbiztosítási fedezetet. 

 

Köthető külön kórházi napi térítésre szóló csomag, ami balesetből eredő és 3 napot meghaladó kórházi ápolásra térít, egy az ajánlatban meghatározott napi összeget. 

 

Műtéti kiegészítő biztosítás is köthető külön, aminem a térítése a biztosító által 4 kategóriába sorolt műtét komolyságától függ és biztosítási egységenként a következő limitekkel rendelkezik: 

 

A több fedezetet magába foglaló, kiegészítő bővített balesetbiztosításuk a baleseti halál és maradandó egészségkárosodás fedezeteken felül térít csonttörésre, égési sérülésre, illetve baleseti műtétre is. 



 

Az Allianz Otthonom lakásbiztosításához is köthető kiegészítő családi balesetbiztosítás, 200 ezer és 2 millió forint között biztosítási összeg között, 200 ezres egységenként. Ez a szolgáltatás a biztosítási összeg függvényében térít, százalékos arányban a következő táblázat szerint: 



 

Négy, emelkedő biztosítási összegű csomag közül választhatnak a Generali Házőrző lakásbiztosítással rendelkezők. A Házőrző csomagja alapból tartalmaznak beépített balesetbiztosítást a legkisebb csomagon kívül, de kiegészítő balesetbiztosítást is igénybe lehet hozzá venni.  

 

 

Ezen felül az Egészség nevű kiegészítő biztosításuk is tartalmaz balesetbiztosítási fedezeteket, ami 3 szinten foglal magába műtéti, haláleseti, illetve kórházi napi térítést.

 

A Genertel lakásbiztosítása is tartalmaz beépített balesetbiztosítást, ami baleseti eredetű halál, maradandó egészségkárosodás és csonttörés káreseményekre fizet. Kiegészítő családi balesetbiztosításába pedig az előbb felsoroltakon kívül műtéti térítés is tartozik.

 

 

Százalékos arányban térít a Groupama Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosításának kiegészítő balesetbiztosítása is. A biztosítás összege 200 ezer és 2 millió forint között lehet. Kórházi napi térítésre és csonttörésre nem elég a kiegészítő balesetbiztosítás, ezeket a fedezetek külön-külön igényelhető szolgáltatások tartalmazzák. 
 



 

Két csomagja van az Union Értem lakásbiztosításához elérhető kiegészítő balesetbiztosításnak, ami ugyanazokat a fedezeteket tartalmazza, de az Extrának magasabbak a térítési limitei. Mindkét csomag fedezi a baleseti halál, maradandó egészségkárosodás és balesetből eredő műtéti térítést, illetve a baleseti sérülés és a baleseti égés káreseményeket is.  

 


A Bank360 egy korábbi elemzésében azt is megvizsgálta, hogy milyen egészségbiztosítások tartoznak, illetve vehetők igénybe kiegészítő biztosításként a lakásbiztosításokhoz, az erről szóló cikk ide kattintva érhető el.

A csoportos életbiztosítás szintén egy széleskörű, mégis egyszerűen igényelhető megoldást nyújt a biztonságra.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!