Családi szja visszatérítés

Soron kívül utalják a családi szja-visszatérítést az idén igénylőknek

Családi szja visszatérítés

Soron kívül utalják a családi szja-visszatérítést az idén igénylőknek

Bank360 tartalom
2022-02-04 Frissítve: 2022-02-16
2022-02-04 Frissítve: 2022-02-16
18640408

Érdemes belehúzni azoknak, akik december végéig nem igényelték a családi szja-visszatérítést. Ha ugyanis az idei bevallásukban megteszik, a NAV soron kívül utalja nekik a pénzt.

 

Február 15-ig minden érintett megkapja a családi adóvisszatérítést, a kormány 610 milliárd forintot fizet ki 1,9 millió embernek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a TV2 reggeli műsorában. Ez a dátum azokra vonatkozik, akik december 31-ig igényelték a visszatérítést, vagy mivel családi pótlékot kapnak, az adataikat és jogosultságukat eleve tudta a NAV. 

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető személyi kölcsönöket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Nekik már a héten megkezdődtek a kifizetések. Először azok kapták, kapják meg a pénzt, akik postán kérték a címükre. Az adatok szerint 161 ezer családnak így küldik a pénzt. Az átutalásos visszatérítések pedig az ígéretek szerint február 14-ig megtörténnek.

Akik eddig nem kérték a családi szja-visszatérítést, azoknak két lehetőségük van erre. Igényelhetik az adóhatóságtól érkező szja-bevallás tervezetben, vagy ugyanezt megtehetik az önállóan benyújtandó adóbevallásukban

 

Varga Mihály most bejelentette, hogy nekik az adóbevallásuk beküldése, illetve kiegészített elfogadása után soron kívül utalja majd a családi szja-visszatérítést a NAV. Nekik tehát érdemes sietniük, hiszen minél hamarabb beküldi ezt a NAV-nak, annál hamarabb megkapják a pénzt. Az igénylésről és a jogosultságról itt található a Bank360.hu túlélőcsomagja.

 

Aki eddig azt gondolta, hogy a NAV tud a jogosultságáról, és ezért nem igényelte külön a pénzt, annak érdemes figyelnie arra, hogy február 15-ig megkapta-e a visszatérítést. Ha ugyanis ez nem történik meg, akkor ezt a bevallás tervezet elfogadásakor vagy önálló szja-bevallásban meg kell tennie.

Mibe érdemes fektetni a visszatérítést?

 

A megérkezett pénz a jelenlegi magas infláció mellett nem érdemes parlagon hagyni, akár kisebb összeg esetén is megfontolandó a befektetése. Ilyen lehetőség például az állampapír, a megtakarítási számla. Az aktuális állampapír-vásárlási lehetőségekről itt írtunk. Tovább lehetőség kínálnak az életbiztosítások és nyugdíjbiztosítások. Előbbinél még él a Bank360.hu-n elérhető kedvezményes akció, amelyben 100 forintos induló díjjal köthető életbiztosítás. Áldozhatunk a visszatérítésből az adókedvezményt is kínáló egészségpénztárra, amelyből sok célra és rugalmasan használhatjuk fel a befizetett összeget. Nyugdíj-előtakarékosságként pedig az önkéntes nyugdíjpénztárban is fizethetünk. Ha még nincs pénztári tagságunk, akár most is elkezdhetjük ezt a NAV-tól kapott extra összeg egy részének felhasználásával.

Az szja-visszatérítés most beforgatható az elvileg 2022 végén záruló otthonfelújítási program támogatásának az igénybevételéhez is, hiszen felhasználható akár az önerőhöz, akár az előfinanszírozáshoz. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!