Online személyi kölcsön 2019 ősz

Ezeket az online személyi kölcsönöket igényelheted 2019 őszén

Online személyi kölcsön 2019 ősz

Ezeket az online személyi kölcsönöket igényelheted 2019 őszén

Veres Patrik
2019-11-05 Frissítve: 2023-08-09
2019-11-05 Frissítve: 2023-08-09
5548239

Ma már rengeteg dolgot intézünk online a repülőjegy foglalástól a nagybevásárlásig. Lassan a bankunktól is elvárjuk, hogy személyi kölcsönt is lehessen úgy igényelni, hogy nem kell felállni a gép mellől, vagy le tudjuk vezényelni a teljes folyamatot a mobilunkról is, anélkül, hogy a bankfióknak akár csak a közelébe mennénk. 

 

Az utóbbi években több bank is kezdett kínálni online személyi hiteleket. Ezeknél a termékeknél az ügyfélazonosítás az interneten keresztül történik. Ha a hitelkérelmező bankszámla szerződéssel rendelkezik a hitelező banknál, az adott internetbankon vagy mobilbank applikáción keresztül is lehet hitelt igényelni, de számos hitelintézet kínál kölcsönt olyan kérelmezőknek is, akik nem ügyfeleik.

 

Cikkünkben megnézzük, milyen feltételekkel juthatunk online hitelhez. A könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért minden banknál 1 millió forint személyi kölcsönt néztünk meg 60 hónapos futamidőre. Csak olyan pénzintézeteket vizsgáltunk, ahol a teljes hiteligénylési folyamat online intézhető. Egyik banknál sem vállaltuk, hogy a jövedelmünket a náluk vezetett folyószámlára utaljuk, tehát a kondíciók nem tartalmaznak munkabér jóváírási kedvezményeket.

Online személyi kölcsön 2019 ősz


 

A táblázatban csak a 100% online igényelhető hitelek szerepelnek, a személyi kölcsön kalkulátor viszont jóval több elérhető hitelt összehasonlít.

 

A pontos törlesztők és a THM a havi jövedelemtől is függenek. A negatív KHR listán való szereplés több esetben kizáró ok, de vannak hitelintézetek, akik hiteleznek KHR-es ügyfeleknek.

 

A kérelmezőnek meg kell felelni a személyi kölcsön igénylés feltételeinek és érdemes előkészíteni a szükséges érvényes dokumentumokat.

 

Cofidis

 

Már tavaly óta tudunk online hitelt igényelni a Cofidis-nél a videóazonosítás segítségével. Az azonosítási folyamat akár 15 percen belül is lezajlik és akár 24 órán belül folyósíthatják is a pénzt. A videós azonosítás működik mindhárom Cofidis hitelnél.

 

OTP

 

Teljes online hiteligénylést csak azok az ügyfelek vehetnek igénybe, akik rendelkeznek OTP internetbankkal. Az online hiteligénylést nem OTP ügyfelek is el tudják indítani, de a szerződéshez be kell menniük egy bankfiókba.

 

K&H

 

A 100% papírmentes személyi kölcsön nem K&H ügyfeleknek is elérhető videóazonosítással, a folyósításhoz nem szükséges bankszámlát nyitni, az utalás akár fél órán belül is megtörténhet. K&H-s ügyfelek a mobilbankban és az e-bankban is igényelhetik. Kamatkedvezmény jár, ha a havi nettó igazolt jövedelem eléri a 300 000 Ft-ot, valamint akkor is, ha a munkabér egy K&H-nál vezetett folyószámlára érkezik.

 

CIB

 

A CIB-nél nem ügyfelek is elindíthatják online a hiteligénylést, de a folyósításhoz szükséges egy bankszámlát nyitni. A bankszámlanyitás is teljesen online intézhető. Jelentős kedvezményeket lehet igénybe venni, például a táblázatban szereplő összegre és futamidőre 250 000 Ft havi jövedelem jóváírással a THM 8,17%, a havi törlesztő pedig 20 218 Ft.

 

Az online igényelhető személyi kölcsönök térhódításából is látszik, hogy tovább folytatódik a banki piac digitalizációja. Nyugat-Európában már több teljesen online lakáshitel igénylés zajlott le, valószínűsíthető, hogy ez a trend Magyarországra is be fog törni a közeljövőben.
 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!