Gyakori kérdések

 • A kezes mivel vállal kötelezettséget?

  A készfizető kezes azt vállalja, hogy a bank első felszólítására fizet az adós helyett. Amennyiben sem az adós, sem a kezes nem fizet, a hitelező jogosult végrehajtást kezdeményezni mindkettőjük ellen.

 • A Széchenyi Hitelt a Széchenyi kártyára utalják?

  Igen, több elemhez is szükséges kártyát igényelni, illetve a Széchenyi Kártya folyószámlahitelt igénylő számlatulajdonos ugyanazon pénzforgalmi bankszámlához kapcsolódóan más vállalati bankkártyával nem is rendelkezhet. Tehát csak Széchenyi Bankkártyával rendelkezhet, más vállalkozói bankkártyával, hitelkártyával nem.

 • Felmerülhetnek-e egyéb költségek a felsoroltakon kívül?

  Igen, a fent felsorolt költségeken felül a kezességvállalás díját is ki kell fizetni - ezt a Garantiqa határozza meg. Szerződésmódosítás esetén a folyósító banknak kell fizetni ennek a díját, melyet a bank határoz meg. 

 • Induló vállalkozásként igényelhetek Széchenyi Hitelt?

  Nem, a Széchenyi Kártya Program a már működő KKV-k számára kínál hitelt. Ez alól egyedül az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelt igénylő fiatal mezőgazdasági vállalkozók a kivételek, egyedül nekik nem szükséges legalább egy lezárt évet igazolni. Ők legfeljebb 25 millió forint hitelt igényelhetnek.

 • Mi az az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA)?

  Hasonlóan a Garantiqához, ez a szervezet is a kezességvállalásért felel, kifejezetten a mezőgazdasági vállalkozások által igényelhető hiteleknél.

 • Mi az az NHP Hajrá?

  A Növekedési Hitelprogramban (NHP) vállalkozások vehetnek részt. Legutóbbi formája, az NHP Hajrá! a koronavírus-járvány idején volt elérhető 2021. szeptember 30-ig, azóta nem lehet új igénylést beadni. A korábbi feltételekről itt olvashatsz részletesen.

 • Mi köze a Széchenyi hitelnek a Széchenyi tervhez és az Új Széchenyi tervhez?

  A Széchenyi Kártya Program és a Széchenyi terv 2020 két különböző program, a hasonló néven kívül nincs közük egymáshoz. Szintén nem kapcsolódik a Széchenyi hitel programhoz a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Program.

 • Mi köze van a Széchenyi hitelnek a SZÉP kártyához?

  A névadó Széchenyin kívül gyakorlatilag semmi. A SZÉP Kártya (Széchenyi Pihenő Kártya) a Széchenyi Klub Gazdaságfejlesztő Társaság által kidolgozott utalvány, ami a cafeteria rendszer része. A kártyával belföldi üdülést, meleg étkezést, különböző egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetőségeket lehet kifizetni.

  A Széchenyi Kártya Programért viszont a KAVOSZ Zrt. felel, és a célja, hogy KKV-k számára nyújtson kedvezményes, államilag támogatott hiteleket.

 • Milyen hitelt érdemes vállalkozóként igénybe venni?

  A vállalati hitelek között találunk piaci és kamattámogatott konstrukciókat is, emellett az sem mindegy, hogy milyen célra szeretnéd felvenni a kölcsönt. Tudj meg mindent az elérhető vállalati hitelekről!

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!