Gyakori kérdések

 • Egy banktól miért csak egy hitelajánlat szerepel?

  A Bank360 kalkulátorában minden hitelintézettől csak egyetlen ajánlat szerepel, a legkedvezőbb. A hitelkalkulátor találatait aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg.

 • Hogyan szerezhetek pénzt autóvásárlásra?

  Ha ma bemész a bankba azzal a céllal, hogy autóhitelt vegyél fel, az esetek elsöprő többségében nem a hagyományos autóhitel konstrukciók fogadnak. Nagyjából 2008 óta a bankok áttértek lízingelésre, azaz a bank megvásárolja a járművet, majd mint annak tulajdonosa, kamattal megemelt díjért cserébe használati jogot biztosít számodra. A havonta fizetendő díj folyamatosan csökkenti az autó vételárát, így a futamidő lejártával és a törlesztés után fennmaradó összeg kifizetésével a bank átadja neked a tulajdonjogot.
   

  Egy másik, több szempontból kedvezőbb megoldás lehet, ha szabad felhasználású személyi kölcsönt veszel fel céljaid megvalósításához (kalkulátorunkban is ilyen lehetőségekkel találkozhatsz). Ezek a hiteltermékek sokkal rugalmasabbak, hiszen nincs megszabva hitelcél, bármire fordíthatod azt, így nem csak a gépjárművet, de az azzal kapcsolatos dokumentumok elkészítését és egyszeri díjak megfizetését is rendezheted belőle. Ráadásul a mai kamatkörnyezetben ezek a hitelek sokkal olcsóbbak tudnak lenni, mint a tipikus autóhitelek úgy, hogy legtöbbször sem önerő, sem fedezet nem kell a hitelfelvételhez, mindössze rendszeres jövedelem.

 • Meddig tart az igénylés? Milyen gyorsan jutok a pénzhez?

  A hiteligénylés a szükséges dokumentumok bemutatását követően indul. Első lépésként a bank ellenőrzi a jövedelemigazolást, az adatokat, és azt, hogy nem szerepelsz-e a KHR listáján, vagyis régi nevén nem vagy-e barlistás (BAR-listás). Egyes bankoknál és egyes hiteleknél is eltérő átfutási idővel kell számolni. Ha a hitelező banknál vezeted a folyószámládat, akár már pár órával az igénylés után hozzájuthatsz a pénzhez. De általában 4-5 napos átfutási időre számíts.

 • Miért érdemes hitelkalkulátort használni?

  A Bank360 oldalán található hitelkalkulátor segítségével megnézheted, melyik hitel számodra a legkedvezőbb. A találatokat aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg. A bankok ajánlatainál az ’i’ gombra kattintva egy legördülő menüt találsz, ahol megnézheted a hitelkamatokat és költségeket, az igénylés feltételeit, az akció feltételeit, a szükséges dokumentumok listáját, a jogi részleteket, és egy előtörlesztési útmutatót is találsz arra az esetre, ha a futamidő lejárta előtt fizetnéd vissza a hiteled. A banki ajánlatoknál a ’Tovább’ gombra kattintva pedig az adott pénzintézet hiteligénylési felületére jutsz át.

 • Milyen célra érdemes személyi kölcsönt felvenni?

  A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül, a jövedelmünk nagysága alapján lehet igényelni, és maximum 5 000 000 forinthoz lehet hozzájutni. Ez elég arra, hogy egy váratlan családi kiadást, egészségügyi költségeket, javíttatásokat ki lehessen belőle fizetni. Sokan esküvőre, nászútra is felvesznek személyi kölcsönt.

bezárás Köszönjük,
a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
lead sikeresen elküldve