Gyakori kérdések

 • Autóvásárlásra vehetek igénybe állami támogatást?

  Igen, 2019. július 1. óta a legalább három gyermekes családok igényelhetik a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, amivel maximum 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak hozzá. Ehhez legalább 7 személyes, legfeljebb 1 éves autót kell vásárolni, és maximum 2000 kilométer lehet benne. A támogatási összeg legfeljebb az autó árának 50 százalékát teheti ki, tehát a 2,5 millió forintos támogatás igényléséhez legalább 5 millió forintos autót kell vásárolni.

 • Az építési hitelt telekvásárlásra is lehet igényelni?

   

  Nem, a telket önerőből kell megvenni, az építési hitelből pedig a ház felépítésének a munkálatait fogod tudni finanszírozni.

 • Egy banktól miért csak egy hitelajánlat szerepel?

  A Bank360 kalkulátorában minden hitelintézettől csak egyetlen ajánlat szerepel, a legkedvezőbb. A hitelkalkulátor találatait aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg.

 • Építkezésnél is rendelkeznem kell önerővel?

  Igen, ugyanis a bank nem fogja hitelezni 100 százalékban a felépülő ingatlant - akár 20-30 százalékos önerőre is szükség lehet.

 • Hogyan szerezhetek pénzt autóvásárlásra?

  Ha ma bemész a bankba azzal a céllal, hogy autóhitelt vegyél fel, az esetek elsöprő többségében nem a hagyományos autóhitel konstrukciók fogadnak. Nagyjából 2008 óta a bankok áttértek lízingelésre, azaz a bank megvásárolja a járművet, majd mint annak tulajdonosa, kamattal megemelt díjért cserébe használati jogot biztosít számodra. A havonta fizetendő díj folyamatosan csökkenti az autó vételárát, így a futamidő lejártával és a törlesztés után fennmaradó összeg kifizetésével a bank átadja neked a tulajdonjogot.
   

  Egy másik, több szempontból kedvezőbb megoldás lehet, ha szabad felhasználású személyi kölcsönt veszel fel céljaid megvalósításához (kalkulátorunkban is ilyen lehetőségekkel találkozhatsz). Ezek a hiteltermékek sokkal rugalmasabbak, hiszen nincs megszabva hitelcél, bármire fordíthatod azt, így nem csak a gépjárművet, de az azzal kapcsolatos dokumentumok elkészítését és egyszeri díjak megfizetését is rendezheted belőle. Ráadásul a mai kamatkörnyezetben ezek a hitelek sokkal olcsóbbak tudnak lenni, mint a tipikus autóhitelek úgy, hogy legtöbbször sem önerő, sem fedezet nem kell a hitelfelvételhez, mindössze rendszeres jövedelem.

 • Hogyan történik a folyósítás építési hitelnél?

  Építési hitelnél a bankok nem egy összegben folyósítják az igényelt hitelösszeget, hanem részletekben, az egyes építési fázisok elkészülése után - ez körülbelül 3-4 részletet jelent. Az építkezés folyamatát a bank többször is ellenőrzi.

 • Meddig tart az igénylés? Milyen gyorsan jutok a pénzhez?

  A hiteligénylés a szükséges dokumentumok bemutatását követően indul. Első lépésként a bank ellenőrzi a jövedelemigazolást, az adatokat, és azt, hogy nem szerepelsz-e a KHR listáján, vagyis régi nevén nem vagy-e barlistás (BAR-listás). Egyes bankoknál és egyes hiteleknél is eltérő átfutási idővel kell számolni. Ha a hitelező banknál vezeted a folyószámládat, akár már pár órával az igénylés után hozzájuthatsz a pénzhez. De általában 4-5 napos átfutási időre számíts.

 • Miért érdemes hitelkalkulátort használni?

  A Bank360 oldalán található hitelkalkulátor segítségével megnézheted, melyik hitel számodra a legkedvezőbb. A találatokat aszerint rendszerezheted, mi a legfontosabb a számodra: az alacsony THM, a törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg. A bankok ajánlatainál az ’i’ gombra kattintva egy legördülő menüt találsz, ahol megnézheted a hitelkamatokat és költségeket, az igénylés feltételeit, az akció feltételeit, a szükséges dokumentumok listáját, a jogi részleteket, és egy előtörlesztési útmutatót is találsz arra az esetre, ha a futamidő lejárta előtt fizetnéd vissza a hiteled. A banki ajánlatoknál a ’Tovább’ gombra kattintva pedig az adott pénzintézet hiteligénylési felületére jutsz át.

 • Mikor érdemes adósságrendező hitelt felvenni?

   

  Az adósságrendező hitel akkor jelent nagy segítséget, ha van egy viszonylag drága hitelünk, és a piacon elérhető ennél kedvezőbb is - mivel az elmúlt néhány évben csökkent a lakossági hitelek átlagos kamata, erre viszonylag nagy esély van. Egy jól megválasztott adósságrendező hitellel akár több százezer forintot is spórolhatunk, ha a teljes visszafizetendő összeget nézzük.

 • Milyen célra érdemes személyi kölcsönt felvenni?

  A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül, a jövedelmünk nagysága alapján lehet igényelni, és maximum 5 000 000 forinthoz lehet hozzájutni. Ez elég arra, hogy egy váratlan családi kiadást, egészségügyi költségeket, javíttatásokat ki lehessen belőle fizetni. Sokan esküvőre, nászútra is felvesznek személyi kölcsönt.

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!