Gyorskölcsönnel áthidalhatóak a hirtelen felbukkanó problémák

Hirtelen kell pénz orvosra? Ne pánikolj, van átmeneti megoldás

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2017.07.18
Frissítve: 2018-02-09 Létrehozva: 2017-07-18
252638

Sajnos vitán felül áll, hogy a magyar egészségügyi rendszer nincs túl jó bőrben. Ebből egyenesen következik, hogy mostanában már azok is inkább a drágább magánrendelőket választják az állami intézmények helyett, akik kevésébe engedhetik ezt meg maguknak. A Szinapszis Kft. kutatása szerint míg 2014-ben a betegek 49 százaléka, tavaly már 60 százaléka választotta a magánorvosokat, ha beüt valamilyen betegség, és van tippünk, hogy ez az arány nem fog megfordulni a közeljövőben.
 

Megterhelő lehet azonban anyagilag a költséges orvosi beavatkozás, akkor, amikor hirtelen üt be a baj. Ha minden kötél szakad, átmeneti segítséget nyújtani egy jól megválasztott személyi kölcsön is. Szerencsére már nem kell napokat eltölteni a lehetőségek böngészésével. A Bank360 kalkulátorával azonnal megtalálhatjuk a számunkra legjobb kölcsönt, itt pedig leírjuk, hogy mi az, amire mindenképp érdemes figyelni a hitelfelvételnél.  
 

Fontoljuk meg jól, mi is a célunk
 

Személyi kölcsönt sok célra igényelhetünk, nem csak hirtelen jelentkező egészségügyi kiadásokra: TV, mosógép, műszaki és háztartási eszközök vásárlására, váratlan kiadások fedezésére, esküvőre, egészségügyi kiadások fedezésére, vállalkozás beindításához szükséges eszközök beszerzésére, lakás felújításra és korszerűsítésre is költhetjük a kölcsönt, hogy csak néhány példát említsünk. A bankok bőven ellátnak minket ajánlatokkal, így kiválaszthatjuk a céljainkhoz leginkább passzoló konstrukciót, ha odafigyelünk néhány dologra.
 

 1. Mennyi pénzre van szükséged?
  Az igényelhető összeg 100 000 Ft-tól 7 millió forintig terjedhet.
   
 2. Mennyi időn belül adod vissza a kölcsönt?
  Választhatunk akár hat hónapos vagy legfeljebb 120 hónapos futamidő között aszerint, hogy mekkora törlesztő részletet tudunk vállalni.
   
 3. Érdemes megnézni, milyen költségekkel jár a hitel igénylés, mekkora folyósítási díjat számít fel a bank. A hitel díj jelenti azt, mennyi költséget jelent a törlesztő részleten belül a kamatnak a díja, éppen ezért körültekintően járjunk el a hitel felvételnél, mert akár kétszeres különbség is lehet a különböző banki ajánlatok között a hiteldíjat tekintve.
   

Sokaknak fontos lehet a kényelmes ügyintézés, ezért érdemes akár applikáción keresztül, várakozás nélkül igénybe vennünk a bank segítségét. Akinek a gyorsaság nagyon fontos, az találhat olyan pénzintézet, ahol már fél óra alatt elbírálják hitelünket és akár egy nap alatt megtörténhet a kölcsön folyósítása.
 

Érdemes az akciókra is figyelni, hiszen külön kedvezményeket is felajánlhat a bank, ha kapcsolt termékeket is igényeljük, például bankszámlát nyitunk a bankfiókban, ahol igényeltük a kölcsönt.
 

A lakás biztos nem úszik el
 

Aki attól fél, hogy akár a lakását is elveszítheti, ha hitelt vesz, az megnyugodhat a személyi kölcsön esetében, mivel a jövedelmünk a hitel fedezete, így nem kell bevonnunk ingatlant.
 

Szerencsére a legtöbb esetben szabadon, bármire felhasználhatjuk az igényelt összeget, azonban előfordulhat, hogy a bank előírja a hitelcélt, például a felújítási célú hitelnél, hitelkiváltásnál vagy ha autóvásárlásra igényeljük a kölcsönt. Azt is érdemes észben tartani, hogy a személyi kölcsön segítségével kiválthatjuk akár drágább, például hitelkártya tartozásunkat, ezzel akár komoly tízezreket spórolva.
 

Ami nélkül bele se kezdj
 

A bank természetesen megvizsgálja a hitelképességünket, mielőtt rábólint a kölcsönre: egyrészt a hitelmúltunkat vizsgálhatják, másrészt megfelelő jövedelmet kell igazolnunk, amely legalább a mindenkori minimálbér összegének kell megfelelnie, de bizonyos esetekben adóstárs bevonását is előírhatja a bank.
 

A hiteligényléshez legtöbbször munkáltatói jövedelemigazolás és bankszámlakivonat kell, de kérhet a bank ezen kívül közüzemi számlákat is, bár van olyan hitelintézet - például a CIB személyi kölcsöne - ahol nem kell munkáltatói igazolás, csak bankszámlakivonat. Jövedelmünktől függ, hogy mekkora összegig vagyunk hitelképesek, legfeljebb 7 millió forintot igényelhetünk megfelelő jövedelem mellett.
 

Hagyd, hogy más keressen helyetted
 

Látható, hogy bőven van mit átgondolni, ha személyi kölcsön felvételéről van szó. Éppen ezért lehet nagyon hasznos, ha a Bank360 hitelkalkulátorával megnézzük, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb ajánlat. Az ingyenes online kalkulátor gyakorlatilag napokat spórol meg, hiszen nem kell bankról bankra járnunk az ajánlatokért, ami kifejezetten kritikus lehet egy komolyabb orvosi beavatkozás esetén és így az OTP Bank, az Erste Bank és a K&H személyi kölcsönei mellett más hitelintézetek ajánlatait is összehasonlíthatjuk, mint például a CIB, a Cetelem vagy a Provident személyi hitelei.
 

Mindenek előtt viszont jó, ha tudatosítjuk magunkban: jobban járunk, ha megelőzzük a bajt és tudatos, egészséges életet élünk, amivel minimálisra csökkentjük az egészségügyi problémák kockázatát.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük,
a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
lead sikeresen elküldve