Otthoni szolgáltatás a kölcsönök közt - Provident hitel

Provident hitel után érdeklődsz? Akár az otthonodban is felveheted!

Otthoni szolgáltatás a kölcsönök közt - Provident hitel

Provident hitel után érdeklődsz? Akár az otthonodban is felveheted!

Veres Patrik
2018-05-09 Frissítve: 2024-01-02
2018-05-09 Frissítve: 2024-01-02
1205171

Rugalmas felhasználhatóság szinte minden esetre – ezért választják sokan a Provident hiteleit

 

A Provident több mint 300 000 ember számára nyújtott már valamilyen kölcsönt, akár kisebb, akár nagyobb kiadásról legyen szó. Ha számodra is fontos a gyorsaság, a rugalmasság, és a céljaidhoz elég lehet akár kisebb összeg is, érdemes áttekintened velünk, hogy mi az, amit feltétlenül érdemes tudni a Provident hiteleiről.

 

A Provident két különböző hitelkonstrukciót kínál ügyfeleinek, és időszakos akciók keretében találhatsz továbbiakat a kínálatban. A két állandó termék a

  • Provident Kölcsön

  • És a Provident Maxi Kölcsön


A két személyi kölcsön több közös jellemzővel is rendelkezik, nézzük meg külön-külön, hogy milyen konstrukciókról van szó!
 


Érdekelnek más gyorskölcsönök is? Használd a Bank360 kalkulátorát és keresd meg a legolcsóbb hitelt! Legyen nálad a hitelösszeg kevesebb mint két nap alatt!

 

Provident Kölcsön
 

A Provident kölcsön egy kisebb összegű, fedezetet és kezest nem igénylő kölcsön. A hitelösszeg szabad felhasználású, azaz nem kell elszámolnod a Provident felé, hogy mire költötted a pénzt.
 

A biztonság szempontjából nagyon hasznos lehet számodra, hogy a hitel kamatozása fix, azaz bármi is történjék, a törlesztőrészleted nagysága nem változik, nem fenyeget sem árfolyam-, sem kamatkockázat. A hitel költségeit megmutató teljes hiteldíjmutató, azaz a THM 24,89 százalék a teljes futamidő alatt.
 

A felvehető hitelösszeg legalább 30 000 forint, a legmagasabb, amit igényelhetsz, 440 000 forint.
 

Egyedülálló módon kizárólag a Providentnél tudsz havi törlesztés helyett hetente fizetni. A hitelintézetnél elérhető 42, 57, 72 és 110 hetes futamidő is. Ez lehetővé teszi, hogy inkább kisebb összegekben fizethesd vissza a tartozásod.
 

A Provident Kölcsön mellé is igényelheted az Otthoni Szolgáltatást vagy az Előrelátó Csomagot, ha szükséged van rá.
 

Provident Maxi Kölcsön
 

Ez a nagyobb összegű Provident hitel.A Maxival legalább 500 000, maximum 1 000 000 forintot vehetsz fel és használhatsz fel szabadon, kezes és fedezet nélkül. Szintén nem kell félned a kamat- és árfolyamkockázattól, mivel végig kiszámítható, fix a kamat. A Provident Maxi THM-e szintén 24,89 százalék.
 

Nagy eltérés a Provident Kölcsönhöz képest, hogy itt a törlesztés havonta történik banki átutalás útján.
 

A Maxihoz szintén kérheted az Otthoni Szolgáltatás vagy az Előrelátó Csomag kiegészítéseket.
 

Otthoni Szolgáltatás – ki sem kell mozdulnod, házhoz jön a pénz
 

A Provident szintén egyedi szolgáltatása az Otthoni Szolgáltatás. Ha otthonában írná alá a szerződést és venné át a pénzt az ügyfél, a Provident munkatársai egyeztetés után házhoz mennek. Nem kell sokáig utazni, hogy aztán sorban állhass a bankban, de külön szabadnapot sem kell kivenni, vagy elkéredzkedni, mert a teljes hitelügyintézés az otthonodban történik.
 

A pénzintézet munkatársa akár hétvégén, a megbeszélt időpontban el tud menni hozzád, ahol aláírjátok a szerződést, majd azonnal utána készpénzben is megkaphatod a kölcsön összegét. Ha felmerült valamilyen kérdés, akkor ezen a találkozón a Provident munkatársa válaszol.
 

Azt tartsd észben, hogy a Provident csak az otthonodban keres fel, amelyet lakcímkártyával tudsz igazolni. Természetesen a szolgáltatás csak díj ellenében vehető igénybe. Ha tehát szükséged van az Otthoni Szolgáltatásra, kalkulálj annak költségeivel is, ami azért nem kevés: maga a szolgáltatás két részre osztható, Otthoni Kihelyezésre és Otthoni Szolgáltatásra.
 

Az Otthoni Kihelyezés díja (tehát az, hogy elviszik neked készpénzben a kölcsönt), a hitelösszeg 30 százaléka, azaz 400 000 forint felvétele esetén csak a pénz kihelyezési díja 120 000 forint. Az Otthoni Szolgáltatás 110 hetes futamidejű törlesztés esetén, ugyanekkora hitelösszeg mellett 291 200 forint, azaz a két szolgáltatás díja többe kerül, mint maga a hitel, amit felveszel: 411 200 forint. Ha a hitel mellé igényled az Otthoni Szolgáltatást, a teljes visszafizetendő összeg a futamidő végén 913 400 forintra jön ki.
 

Ha nincs szükséged tovább az Otthoni Szolgáltatásra, bármikor felmondhatod az erre a részre vonatkozó szerződést egy írásbeli értesítéssel akkor, ha nincs hátralékod. Meg kell továbbá jelölnöd egy olyan bankszámlát is, amelyről a jövőben átutalod a Providentnek a törlesztőrészletet. Az Otthoni Szolgáltatás felmondásának nincs díja.
 

Előrelátó Csomag
 

Szintén mindkét Provident hitel mellé igényelheted az Előrelátó Csomagot, amely egyfajta hitelfedezeti biztosíték. A pénzintézet halál esetén elengedi a tartozást, ezen felül pedig tartalmaz egy csoportos élet- és balesetbiztosítást, illetve meghosszabbított elállás/felmondási lehetőséget.
 

Tartozás-elengedés: a hitelfelvevő halál esetén az örökösödnek nem kell visszafizetnie a kölcsönt.
 

Elállási lehetőség: a jogszabály 14 napot ad arra, hogy visszalépj a szerződéstől díjmentesen. Ezzel a szolgáltatással a 14 helyett 30 napon belül állhatunk el a megegyezéstől.
 

Csoportos élet- és balesetbiztosítás: anyagi fedezet a biztosításban foglalt események bekövetkezése esetén: ilyen például a hitelfelvevő baleseti sérülése és bármely okú halála.
 

Ahogy az Otthoni Szolgáltatásnak, úgy az Előrelátó Csomagnak is rendszeres díja van. Példánknál maradva, 400 000 forintos hitelösszegnél és 110 hónapos futamidővel számolva az Előrelátó Csomag díja 66 000 forint, azaz hetente 600 forint.
 

Milyen dokumentumokra van szükség a Provident hitel igényléséhez?
 

. A hiteligényléshez teljesítened kell néhány feltételt és szükséged lesz pár dokumentumra is.
 

  • 18 évesnél idősebbnek kell lenned

  • Rendelkezned kell bejelentett magyarországi lakcímmel

  • És igazolt, állandó jövedelemmel.
     

Az alábbi dokumentumokra lesz szükséged a folyamat során:
 

  • Személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány

  • Lakcímkártya

  • Jövedelemigazolás: bérpapír, bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás vagy postai szelvény, esetleg nyugdíjszelvény. Mindezek nem lehetnek régebbiek 30 napnál.
     

Ezekre a költségekre számíthatsz, ha a Provident Hitelt választod
 

Persze a 24,89 százalékos THM csak addig áll fent, amíg mindent időben fizetsz. Összeszedtünk néhány díjat, amelyet ki kell fizetned, ha megcsúszol egy Provident hitellel:
 

  • Késedelmi kamat: ha esedékessé vált a tartozás fizetése, de nem rendezted az elmaradást, az ügyleti kamat (22,28%) másfélszerese, plusz 3 százalékpont a késedelmi kamat, tehát 36,42%.

  • Késedelmi díj: 4 000 forint, amelyet maximum egyszer számíthat fel a Provident, ha az esedékes tartozásod eléri a törlesztőrészlet négyszeresét. 8 000 forintot kell fizetned akkor, amikor a késedelmes tartozásod a törlesztő tízszeresét éri el.

  • Személyes felkeresés díja hátralékos ügyfélnél: alkalmanként 6 000 forint. Évente kétszer kereshetnek fel a tartozás rendezése miatt.

  • Felmondási díj: 10 000 forint, amely a szerződés felmondása esetén válik esedékessé.

  • Behajtási díj: 5 000 forint, amelyet évente egyszer kell fizetni, amíg a szerződésfelmondástól számítva a teljes tartozást meg nem fizeted.

  • Adminisztrációs díjak: 3 000 forint dokumentumonként.

  • Ha nem átutalással fizetsz: 700 forint befizetésenként.
     

Így igényelj, ha alaposan felmérted a lehetőségeket
 

A Provident hiteleit igényelheted telefonon, SMS-ben, személyesen vagy az interneten keresztül kitöltött adatlappal is. A szerződéskötéshez a pénzintézet munkatársa felveszi veled a kapcsolatot. Attól függően, hogy igényelted-e az Otthoni Szolgáltatást, az ügyintézés az otthonodban vagy a kirendeltségen történik.
 

Ha meggyőzött a Provident ajánlata, akár most azonnal, a Bank360-on keresztül is igényelhetsz! Ehhez mindössze kicsit feljebb kell görgetned. Add meg az adataidat, és a hitelintézet kollégái visszahívnak, hogy egyeztessetek a további teendőkről!
 

Inkább tovább keresgélnél, vagy nagyobb összegre lenne szükséged? A Bank360 segít a személyi kölcsönök összehasonlításában! Találd meg a legjobbat és váltsd valóra céljaidat!

 

15 éve a piacon – ismerd meg jobban a Providentet
 

A 130 éves történelemre visszatekintő International Personal Finance leányvállalataként a Provident Pénzügyi Zrt. 2001-ben jelent meg itthon, azóta mintegy 300 000 ügyfelük számára folyósítottak hitelt. Az intézet a Családi Kasszasikerek Program keretén belül támogatja a hazai pénzügyi tudatosság fejlesztését. Magyarországon 3 500 munkatárssal találkozhatsz, a cég kétszer nyerte el a Magyarország legjobb munkahelyének járó címet. Ha még többet szeretnél megtudni a hitelintézetről, nézz a Provident után a Bank360-on!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!