NAV mobilalkalmazás munkabér

Megváltozott a munkaviszonyod? A NAV máris üzen a mobilodra

NAV mobilalkalmazás munkabér

Megváltozott a munkaviszonyod? A NAV máris üzen a mobilodra

Bank360 tartalom
2024-05-28 Frissítve: 2024-05-28
2024-05-28
39048721

A NAV szeme már nemcsak mindent lát, hanem ezt meg is osztja velünk. Májustól pedig már üzen is, ha változik valami a foglalkoztatásunkban, így azonnal megtudjuk, bejelentett-e rendesen az új cégünk, vagy változtatott-e valamin a meglévő.

 

Sokan lettek már károsultjai annak a munkáltatói sumákolásnak, hogy miközben ők azt hiszik, hogy dolgozóként a munkaszerződésüknek megfelelően fizetik utánuk az adót és járulékokat, valójában az alkalmazójuk ezt nem teszi meg vagy nem rendben teljesíti a kötelezettségeit. Gyakran ez már csak akkor derül ki, amikor ez régóta így van, esetleg valaki már rég nem ott dolgozik, vagy esetleg éppen a cég bedőlésénél bukik ez ki.

 

A digitalizáció azonban segít abban, hogy könnyen ellenőrizzük, rendben bejelentette-e a munkaviszonyunkat az alkalmazónk és a bérünk után befizeti-e rendben a közterheket. Az aktuális foglalkoztatási és ehhez kapcsolódó befizetési adataink már bármikor pillanatok ellenőrizhetők a NAV mobilalkalmazásában, a NAV-Mobilban, amit bárki letölthet a telefonjára.

 

Ez a nagyon praktikus, sok adóadat ellenőrzésére, illetve adóügyek, -befizetések gyors intézésére alkalmas applikáció 2024 májusától egy új funkcióval egészül ki. Az alkalmazás mostantól már push üzenetet is küld a mobilunkra a biztosítotti jogviszonyunk változásairól. Így azonnal megtudhatják, ha munkáltatójuk akár közös megegyezéssel, akár egyoldalúan módosította a foglalkoztatásuk feltételeit. Arról is rögtön értesülünk, hogy az új munkáltatónk rendben bejelentette-e a munkaviszonyunkat.

 

A push üzeneteket minden azonosított felhasználó megkapja, aki nem tiltotta le az értesítéseket. Az üzenet – amely nem tartalmaz adótitkot – az okostelefon lezárt képernyőjén vagy az értesítéseknél jelenik meg, az egyéni beállításoktól függően. Az üzenetre koppintva az élő jogviszonyok a NAV-Mobil Foglalkoztatási adatok menüpontjában, a már lezárt jogviszonyok pedig a NAV Ügyfélportálján ellenőrizhetők.

 

Az app üzenetet küld a biztosítotti jogviszonyt érintő új bejelentésről, változásról, törlésről, szünetelésről és zárásról. Nem jön azonban értesítés a saját bejelentésekről (önfoglalkoztatás, külföldi foglalkoztató helyett teljesített bejelentés), a foglalkoztató visszamenőleges jogviszonybejelentéseiről, a hibás vagy még feldolgozatlan bejelentésekről, illetve akkor sem, ha a felhasználó a NAV-Mobil értesítéseit szünetelteti.

 

A NAV-Mobil legfrissebb verziójában az értesítési beállítás automatikus, de a szolgáltatás a Beállítások menüpontban a Foglalkoztatási adatok kapcsoló átállításával természetesen bármikor letiltható és engedélyezhető. A NAV-Mobil használatához a letöltése után ügyfélkapus belépésre van szükség, így az adatainkhoz más még a mobilunk használatával sem férhet hozzá.

 

A Google Play és az App Store alkalmazásáruházakból is letölthető NAV-Mobil ezen kívül számos más funkciót is tartalmaz, lekérdezhető benne az adószámla, egyszerűen befizethető a gépjárműadó, ellenőrizhetők az üzleti partnerek adatai, és sok más hasznos információval, kalkulátorral, adatbázissal segíti az adózást. Érdemes letölteni a mobilunkra, és megnézni, hogy milyen funkciói vannak, hiszen könnyen meglehet, hogy itt pillanatok alatt elintézhetünk olyan ügyet, amivel egyébként sokat bajlódunk más módon.

 

Ha például bajokat érzékelünk a cégünknél, vagy egyszerűen biztosak akarunk lenni a járulékaink befizetéséről, ezt bármikor ellenőrizhetjük az alkalmazásban, tehát ha hamar kibukhat, ha valamiért nem fizetik utánunk rendesen a közterheket.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!